Simulare BAC 2021. Reguli pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a

Elevii din clasele terminale de liceu au început luni, 22 martie, simularea pentru BAC 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Examenele scrise care simulează probele de la BAC 2021 au început luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Simularea examenului de Bacalaureat s-a reluat în acest an, după ce în 2020 probele au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Reguli pentru elevi la simulare BAC 2021

Candidații trebuie să urmeze un set de reguli pentru a nu risca eliminarea din sala de examen. Potrivit procedurii oficiale de desfășurare a probelor de la simulare la BAC 2021, accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30, pentru că probele din cadrul simulărilor încep dimineața la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat.

Citeste si: Simulare BAC 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de a 12-a și a 13-a la Limba și literatura română

Cadrele didactice ajung la școală înaintea elevilor, în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

Reguli pentru elevi la simulare BAC 2021

Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a, după ce fiecare candidat a primit subiectele. Aceștia vor fi supravegheați în timpul probelor cu sistemul audio-video al școlii.

Citeste si: Subiecte simulare Matematică BAC 2021. Ce subiecte au picat la matematică la simularea Bacalaureatului 2021

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. În sala de examen este interzisă introducerea unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete și a lucrărilor de tipul manualelor, dicționarelor sau alte notițe.

Citeste si: Simulare Evaluarea Națională 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului pentru elevii de clasa 8-a

De asemenea, elevii nu au voie să comunice între ei, să facă schimb de informații sub forma unor ciorne sau notițe, iar cei care sunt surprinși în aceste situații riscă să fie eliminați din simulare.

Citeste si: Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund- bzi.ro

8.000 de elevi nu susțin proba de română la simularea BAC 2021

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că aproape 8.000 de elevi din clasele terminale de liceu nu susțin anul acesta proba scrisă la Limba și literatura română la simularea BAC 2021. Simulările la bacalaureat nu se vor organiza în 78 de licee din toată țara, dintr-un total de 1577, din cauza ratei de infectare ridicate cu noul coronavirus, de peste 6 la mia de locuitori.

Citeste si: Simulare Evaluarea Națională 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului pentru elevii de clasa 8-a

„Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru bacalaureat pentru că 37 de licee sunt în Timişoara, sunt 21 de licee în Braşov, sunt 14 licee în judeţul Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte judeţe câte un liceu. Deci 78 de licee din 1.577. Este vorba de cinci la sută din numărul de licee, este vorba de cinci la sută din numărul de elevi, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zona carantinate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Calendar BAC 2021

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

14-16 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A

16-17 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B

18-23 iunie 2021: Evaluarea competențelor digitale, proba D

23-25 iunie 2021: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, proba C

28 iunie 2021: Limba și literatura română, proba E a) proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului, proba E.c) proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării, proba E.d) proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă, proba E.b) proba scrisă

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale

 

Sursa: edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini greu de privit într-o școală din Mehedinți! Două eleve s-au bătut cu bestialitate sub privirile colegilor

Amna, scandal de proporții cu fostul soț! Ce mesaj a transmis fosta concurentă de la Survivor România: "Am văzut pe cine seduci"

Raed Arafat, revoltat de atitudinea celor care sunt împotriva vaccinului: "Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână. I-ați lăsa...

Zi perfectă pentru 6 zodii! Zodiile care azi dau LOVITURA!

Horoscop de weekend 16 octombrie. O zodie pierde tot sâmbătă: Te bântuie nişte fantome de demult

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies