Simulare Evaluarea Națională 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului pentru elevii de clasa 8-a

Când încep simulările pentru elevii de clasa a 8-a care susțin examenele de Evaluare Națională?

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Calendarul simulărilor pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii claselor terminale de gimnaziu și liceu vor susține probele la sfârșitul acestei luni, între 22 și 31 martie 2021.

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională în 2021

Programa adaptată pentru examenele naționale a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 5 februarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, preciza că ordinul vizează doar tematica de examen. „S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Simulare Bacalaureat 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului de BAC

Simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie. Elevii de clasa a 8-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română, în timp ce pentru elevii din a 12-a și a 13-a simularea de BAC debutează pe 22 martie. Iată cum arată calendarul pentru simularea Evaluării Naţionale 2021:

 • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
 • 30 martie 2021: Matematică
 • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Simularea probei la Limba și literatura română are loc pe 29 martie 2021

Evaluarea Națională 2021 este un examen care se susține pentru prima dată după o nouă programă, de către elevii care au învățat după un nou curriculum bazat pe competențe, nu pe conținuturi. Elevii de clasa a 8-a dau prima probă de simulare în data de 29 martie 2021 la Limba și literatura română.

Simularea probei la matematică are loc pe 30 martie 2021

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de anul anterior, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea. Cea de-a doua probă de simulare pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu este la matematică și va fi susținută pe 30 martie 2021.

Simularea probei la Limba si literatura maternă are loc pe 31 martie 2021

Ultima simulare pentru elevii de clasa a 8-a va avea loc pe data de 31 martie 2021 la Limba si literatura maternă. Ministerul Educației a stabilit că anul acesta vor susține simulări numai elevii claselor a 8-a și a 12-a, respectiv a 13-a.

Citeste si: “Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații despre examenele naționale din 2021: ”Acest an școlar nu a fost normal”

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, este cea care a introdus în 2019 simularea examenelor și la clasele a 7-a și a 11-a. În 2020, simulările nu au mai fost organizate din cauza pandemiei, iar anul acesta ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit la practica veche a simulărilor doar la clasele terminale, în contextul celui de-al doilea val pandemic.

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională în 2021

Când vor fi afișate rezultatele la simularea examenului de Evaluare Națională

Elevii de clasa a 8-a care susțin simulările la sfârșitul lunii martie vor afla rezultatele acestora pe data de 16 aprilie. Ministerul a stabilit că rezultatele de la simulări „sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Citeste si: Simulare BAC 2021. Calendar simulare Bacalaureat 2021

Materia din care dau simularea de Evaluare Națională 2021 elevii de clasa a 8-a:

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională în 2021
Materia din care dau simularea de Evaluare Națională 2021

Calendar Evaluarea Națională 2021

 • 07 – 11 iunie 2021      Înscrierea la evaluarea națională
 • 11 iunie 2021          Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
 • 22 iunie 2021          Limba și literatura română – probă scrisă
 • 24 iunie 2021          Matematica – probă scrisă
 • 25 iunie 2021         Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 29 iunie 2021          Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021  Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2021           Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate

Ministrul Educației, Sorin Grândeanu, dă asigurări că examenele naționale nu vor fi anulate sau decalate, din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult, oficialul declară că acestea trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Citeste si: Capitala intră iar în scenariul roșu? Ce a declarat epidemiologul Octavian Jurma: ”Cel mai probabil, săptămâna viitoare”

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi”, a arătat ministrul Educaţiei.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Postul Paştelui 2022. Rețete rapide de post pe care poți să le încerci în Postul Mare

Simulare Bacalaureat 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului de BAC

Cum să îţi amenajezi grădina din balcon. Sfaturi de grădinărit în apartament

Astrele au planuri mari pentru cei 5 zodii

Vestea cruntă dată de MONICA POP! Anunțul făcut în direct la Antena 3

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Cele mai scumpe alimente din decembrie. Masa de Crăciun, un lux pentru mulți români

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies