Sistemul medical, pus la pământ de numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19! Spitalele din România sunt din nou pline

Pe secțiile de Terapie Intensivă mai sunt disponibile 120 de paturi, la nivel național.

Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.
Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Spitalele sunt din nou sufocate de pacienți bolnavi de COVID-19, iar acesta poate fi rezultatul faptului că pe teritoriul țării noastre au apărut două tulpini ale coronavirusului extrem de contagioase și agresive: cea britanică și cea sud africană.

Ei bine, specialiștii tot vorbesc de faptul că valul trei al pandemiei va lovi în curând țara noastră. Acum, cadrele medicale cu greu fac față numărului mare de bolnavi care ajung cu forme grave ale bolii provocate de virusul SARS-CoV-2 și care au nevoie de îngrijiri de specialitate. 

Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.
Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.[Sursa foto: Pexels ]

Spitalele COVID din România arhipline cu pacienți 

Sistemul medical din românia este îngenuncheat de pandemia de coronavirus. Pe secțiile de ATI din toată țara mai sunt disponibile doar 120 de paturi, insubicient, judecând după numărul mare de îmbolnăviri care crește zilnic. Mai grav este că tot mai mulți oameni fac o formă gravă a bolii, iar asta îi determină să vină la spital.

Situația este critică în mai multe unități medicale din țară. De pildă, la Institutul Matei Balș din Capitală, pacienții aşteaptă câte şase-şapte ore până vine să-i consulte un medic.

Nici la Spitalul Victor Babeș lucrurile nu stau mai bine. Se pare că unitatea medicală nu se va mai redeschide și pentru ceilalți bolnavi care suferă de alte afecțiuni grave. 

Ne mutăm în Ilfov. La Spitalul Militar ROL2, camera improvizată de primiri urgențăe este plină până la refuz cu pacienți care își așteaptă rândul. Ritmul este infernal, trei oameni, suspecți de COVID-19, au ajuns în doar 10 minute.

Pe tură sunt doar trei asistenți și un medic! În containere, de asemenea improvizate, este „secția” de Boli Infecțioase. Aproape toate paturile sunt ocupate. Locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate, iar cel mai tânăr bolnav intubat are 29 de ani. 

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Un nou caz șocant la ATI Mureș! Medic infectat cu coronavirus, mort în condiții greu de imaginat: "A fost legat de pat..."

„A crescut foarte mult numărul de cazuri. Toate locurile din Reanimare sunt ocupate”, a declarat Ionuţ Tudorache, medic:

Medicii trăiesc un sentiment de deja vu. Anul trecut, în toamnă au fost în aceeași situație și se pare că în a treia lună din an, primăvara a venit cu mai multe cazuri de îmbolnăvire și nicidecum cu voie bună. 

Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.
Secțiile de Terapie Intensivă aproape pline de pacienți, la nivel național.[Sursa foto: Pexels ]

Sistemul medical, aproape cedează în fața infecției cu coronavirus: „Cabinetele le transformăm în saloane”

România dispune de 17 mii de locuri în spitalele pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar la momentul scrierii acestei știri, 10 mii sunt deja cupate. Cât despre secțiile de ATI, aici dispunem de 1.260 de paturi, însă în acest moment mai sunt disponibile doar 120! 

„Avem mai mult de 230 de pacienţi cu Covid în fiecare zi, de obicei seara, şi a devenit regulă, nu mai sunt locuri”,  a povestit Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balş

Citeste si: Pacienții îngheață de frig în secţia COVID-19 a Spitalului Municipal din Arad! Dezvăluiri cutremurătoare: „Stau într-o morgă”

De asemenea, situația este similară și la Spitalul Marius Nasta, unde cabinetele medicale sunt transformate în saloane pentru a putea interna cât mai mulți bolnavi care au nevoie de îngrijiri de specialitate. 

„Cabinetele medicilor care lucrau când secţia era activă, acele cabinete le transformăm în saloane. Sunt zone care nu sunt activate, dar de fiecare dată anunţăm”, a declarat Beatrice Mahler, maagerul spitalului Marius Nasta. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un profesor din Iași s-a stins din viață din cauza coronavirusului. Cadrul didactic nu a apucat să se vaccineze

Un nou caz șocant la ATI Mureș! Medic infectat cu coronavirus, mort în condiții greu de imaginat: "A fost legat de pat..."

Situație dramatică în România! Peste 4.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Cristi Borcea o vrea pe Bianca Drăgușanu?

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Anunțul este cu adevărat ÎNFRICOȘĂTOR. Acum totul este clar

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Un nou Cernobîl la granița României? Explozie de proporții la o uzină secretă din Rusia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies