Soldații din Parcul Carol, luați în bătaie de joc de câțiva copii: ”Nu prețuim puținii eroi adevărați pe care-i avem”

Incident neplăcut în Parcul Carol din Capitală! Un grup de copii a recurs la gesturi revoltătoare la adresa unor soldați!

Soldat din Parcul Carol
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Un incident neplăcut a avut loc în Parcul Carol, acolo unde soldații care păzesc Mormântul Ostaşului Necunoscut au fost scuipați și batjocoriți de către un grup de copii. Scena umilitoare a fost povestită, pe o rețea socială, de către jurnalistul Paul Palencsar.

”Ieri, în Parcul Carol, am asistat la o scenă josnică, ce m-a îndurerat şi scârbit.

Eram la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Aici, sunt permanent de gardă doi soldaţi. Vară sau iarnă, caniculă ori viscol, băieţii ăştia stau aşa cum vedeţi în fotografie. Neclintiţi. Străjuiesc un mormânt în care e îngropat un soldat ucis pe front. Nu-i ştim numele. El îi reprezintă pe toţi cei 225.000 de ostași care s-au jertfit în Primul Război Mondial, pentru întregirea României”, așa începe mesajul postat de jurnalist.

Soldați, luați în bătaie de joc de niște minori

A fost vorba de patru copii minori, care au mers la soldați și au început să scuipe înspre ei. Se pare că minorii nu s-ar fi oprit doar acolo. Au înjurat și le-au arătat semne obscene soldaților.

Citeste si: Opt oameni au fentat moartea în această dimineață! Două accidente s-au produs la doar o oră distanță, în zone apropiate din județul Ialomița

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

”Patru puştani, nu mai mari de 12 ani, cred, s-au apropiat de soldaţii de gardă şi au început să scuipe înspre ei, de dincolo de semnul ce interzice trecerea. Înjurau şi le arătau degetul. Cei doi militari nu s-au mişcat un milimetru. Drama abia acum începe. Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi. Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate.

Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă”, a povestit ziaristul.

Citeste si: Incendiu violent la un liceu din Târgoviște, după ce profesorii au uitat în priză un fierbător de apă: „Nu se putea respira”

Paul Palencsar a încheiat postarea printr-o rugăminte.

Toți cei care trec pe lângă soldații, care păzesc Mormântul Ostaşului Necunoscut să se incline în fața lor.

Ca popor, nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem. Fluturarea steguleţelor tricolore în mâini, pe maşini şi balcoane e ipocrizie, reflex patriotard, de sorginte naţional-comunistă. Mulţi dintre noi nu credem în nimic, mai departe de progenituri, portofel şi burtă. Nu avem nimic sfânt. Totul e o glumă, un mişto, un banc. Trăim duplicitar, fals. Dramatic e nu că suntem o cultură mică, ci faptul că facem tot posibilul să rămânem aşa, mici, meschini, fără nobleţe sufletească.

Vă rog, când treceţi prin faţa Mormântului Ostaşului Necunoscut faceţi-o cu reverenţă. Dacă nu erau cei ca el, azi, vorbeam turcă sau rusă, sub cizma unor dictatori. Avem puţine valori. Să nu le ratăm ”, se arată în mesajul transmis pe Facebook, de jurnalistul Paul Palencsar.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

VIDEO Un autobuz plin cu călători a luat foc, în Galați! Vehiculul a ars în totalitate: „A fost o intervenție foarte rapidă”

Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova! Medicii au sărit pe geam pentru a se salva din flăcări

Laurențiu, un soldat aflat în timpul liber, a salvat o bătrână dintr-un incendiu. Tânărul a ajuns la spital, intoxicat cu fum

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Dani Oțil aruncă bomba! Ce făcea în timpul relației cu Mihaela Rădulescu

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Istoria secretă. 40 de ani de la singurul zbor în spațiu al unui român. Dumitru Prunariu: Mi-a fost frică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies