Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului pentru profesori! Testarea înainte de ore ar putea deveni obligatorie

Profesorii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze înainte de cursuri.

coronavirus
Anunțul făcut de ministrul Educației: Profesorii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze înainte de ore[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ministerul Educației ia în considerare scenariul în care toți elevii se vor întoarce la școală în această toamnă. Totul ține în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus în România, cât și de campania de vaccinare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se ia în considerare varianta ca profesorii nevaccinați să fie nevoiți să se testeze înainte de a intra la cursuri.

”Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical. Pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație, să poată înțelege acest lucru.

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova importanța și necesitatea vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației a vorbit despre proiectul ”România Educată”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații despre proiectul ”România Educată”. Ministrul a mărturisit că acest proiect va avea nevoie de timp, în contextul în care în acest domeniu nu vom putea avea rezultate într-un termen scurt.

Citeste si: Ministrul Educației, primele declarații despre admiterea la liceu în 2022: "Nu vor fi schimbări majore"

„Avem ca obiectiv și un curriculum elaborat pentru toate nivelurile de educație preșcolară. Viziunea de ansambu: e nevoie de coerență și echilibru, pe de o parte între nevoia de schimbare, pe care o reclamă toată lumea, și nevoia de predictibilitate.

E nevoie de coerență și echilibru între echitate și performanță. Este nevoie de coerență și echilibru între între politici naționale unitare și nevoia de descentralizare.

E nevoie de coerență și echilibru între ținte, care pleacă de la educația preșcolară, până la sistemul de învățământ universitar. Toate acestea trebuie să fie privite într-un ansamblu, de asta spun că e nevoie de coerență...” Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevii au început școala. Structura anului școlar 2021-2022

Se reiau discuțiile pentru includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO, după ce dosarul a fost amânat duminică

Ministrul Educației, primele declarații despre admiterea la liceu în 2022: "Nu vor fi schimbări majore"

Alex Bodi spune care este motivul pentru care a lovit-o pe Bianca: „Pentru că ea m-a lovit prima”

Raed Arafat face anunţul zilei! Se întoarce carantina peste România. Adevărul crunt a fost dezvăluit

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies