Sorin Cîmpeanu, despre discriminarea elevilor: ”Copilul meu a avut de suferit din cauza faptului că sunt ministru”

Sorin Cîmpeanu vine cu noi lămuriri legate de începutul noului an școlar! Ministrul Educatiei a vorbit despre discriminarea elevilor!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației a vorbit din propria experiență, atunci când a fost întrebat de un reporter, dacă un elev a fost discriminat până acum din cauza ocupației părinților. Sorin Cîmpeanu a ținut să vorbească despre cazul copilului său, care nu a fost plăcut pentru că tatăl lui era ministru.

Dacă rămânem bine ancorați în realitate, știm bine că da. Nu o să mă raportez la experiențele altora, dar am avut și eu copil care a fost elev și care a avut pe de-o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alții care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ioana Mihăilă, noi declarații despre purtarea măștii de protecție la școală: "Vom permite pentru clasele primare măști textile"

Ministrul Educației a subliniat faptul că acele date, despre profesia părinților, nu îl ajută pe professor în evaluare. ”Acele date nu au nicio relevanță pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este copil de ministru sau copil de altă profesie, mai jos pe o ierarhie, pe care nu mi-o asum, din perspectivă socială.

Pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educație al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informații nu îl ajută pe profesor în evaluare, pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului și niciun fel de alte criterii. Aceste criterii vor face parte din planul de ajutor social, pentru că sunt acele burse ale căror cuantumuri vrem să le ridicăm și în afară de bursele de performanță, pentru bursele de studiu și bursele de ajutor social, veniturile părinților sunt luate în calcul.
Sunt luate în calcul pentru acei elevi care fac solicitare de sprijin, de bursă”,
 a mai spus ministrul.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Sorin Cimpeanu
Sorin Cimpeanu[Sursa foto: Facebook]

Noul an școlar începe cu festivitate

Ministrul Educației a clarificat două aspecte în legătură cu începerea noului an școlar.

Unul legat de prezența fizică pentru toți elevii, iar celălalt referitor la festivitatea de început de an școlar.

În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite ”, a spus Ministrul Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi precizări despre formularele, legate de vaccinare, pe care părinții trebuie să le completeze odată cu începerea școlii

 „ Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”, a explicat Ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Două localități din Arad intră în scenariul roșu. Ce restricții vor fi aplicate în perioada următoare

Bilanț coronavirus, 30 august 2021. Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?!

Ședință de ultimă oră! Klaus Iohannis s-a reunit cu Miniștrii Sănătății și Educației pentru a pune la punct ultimele detalii despre noul an școlar

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies