Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online: ”Un milion de copii din trei au probleme cu internetul”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu un scenariu sumbru în legătură cu învățatul în mediul online!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu previziuni sumbre privind cursurile online! Cîmpeanu susține că un milion de copii, din trei milioane, stau la țară și nu au conexiune bună la internet. ”Un milion de copii din trei milioane stau la țară și au probleme cu conectivitatea de internet.

Asta e prima problemă, nu poate să o rezolve Ministerul Educației, trebuie și pregătirea profesorilor, de care ne putem ocupa eu, dar și echipamentul necesar.

Viteza de transforamre a fost mult mai mică decât viteza de evoluție. Vom fi obligați să mergem spre digitalizare, chiar dacă nu e pandemie. A fost o alegere să fiu ministru al Educației, trebuie să fii mereu în priză și cu fața spre educație. Concursurile de directori trebuie să fie relevante și să privească doar competența, nu și considerentele politice.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, o nouă decizie pentru elevi. Cât timp ar putea rămâne închise școlile?

În România sunt peste 17 mii de școli. La testele PISA avem rezultate slabe pentru că nu ne pregătim elevii pentru lucrurile practice. Competențele practice se dobândesc în laboratoare, ateliere, care au dispărut în ultima vreme.

De mulți ani, finanțarea la învățământul superior se face în funcție de cât finanțează statul pentru fiecare student în parte”, a spus Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Citeste si: Doctorii avertizează: nu luați niciodată aceste pastile dacă ați băut cafea sau alcool- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online

Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației, despre vacanța de iarnă

Sorin Cîmpeanu a declarat, pentru Educație Privată, că elevii de gimnaziu și de liceu se vor întoarce la școală, cu prezență fizică, de pe 3 ianuarie, iar elevii din ciclul primar și preșcolarii se vor întoarce în bănci, de pe 10 ianurie. De asemenea, legat de modul în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul Educației a ținut să precizeze faptul că aceatsă hotărâre va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

Citeste si: Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele 2 săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă”, a declarat Cîmpeanu, pentru sursa citată.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Declarație pe propria răspundere pentru nevaccinați! Cum arată și de unde se poate descărca

Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Școlile private rămân deschise

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies