Sorin Cîmpeanu spune care sunt cele mai des întâlnite probleme ale școlii online. Ministrul Educației, despre profesorii care trimit elevilor, temele pe Whats App: ”Consideră că au predat online”

Ministrul interimar al Educației a vorbit despre cele mai frecvente probleme întâmpinate în timpul orelor online!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației a vorbit despre problemele sistemului de învățământ românesc, dar și despre relevanța notelor date elevilor. Sorin Cîmpeanu a ținut să amintească și despre cele mai frecvente probleme privind școala online: ”Am satisfacția de a fi pierdut conexiunea Internetului și de a demonstra încă o dată că nu e deloc simplu să ne adaptăm eficient la interacțiunea online”.

Cîmpeanu este sigur că viitorul aparține digitalizării, însă până în acel moment, ministrul spune că trebuie să ne focusăm pe actualele probleme din învățământul de la noi.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online: ”Un milion de copii din trei au probleme cu internetul”

Acesta va fi viitorul, fără doar și poate, că vrem sau că nu vrem, viitorul aparține digitalizării, dar până să ajungem în viitor, să fim realiști și să înțelegem cât de multe probleme avem în interacțiunea online, în educație, și cu asta închei, menționând cinci perspective. Unu, conectivitate, am văzut. Doi, disponibilitatea echipamentelor pentru milioanele de cursanți, echipamente adecvate, pentru că îmi amintesc și eu de când eram clasa a XI-a, a XII-a, nu cred că o tabletă ar fi fost un instrument adecvat, este nevoie de un laptop. Al treilea element, profesori pregătiți pentru predarea online, care diferă complet de predarea clasică și aici este vorba de pedagogie digitală, avem unul din cinci profesori formați, e bine, dar până la cinci din cinci mai avem”, a mai spus ministrul Educației.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Școală online

Școală online

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, despre temele date pe WhatsApp

Ministrul spune că mulți profesori consideră că dacă le trimit temele elevilor, pe Whats App, ei fac învățământ online. ”Al patrulea element este conținutul digital pentru toate disciplinele și avem foarte mulți profesori care își închipuie că dacă au transmis în câteva minute pe WhatsApp sau pe email niște teme, consideră că au predat online, deci conținutul digital este esențial.

Și al cincilea element, platformele dedicate și securizate pentru evaluare, care lipsesc cu desăvârșire în sistemul românesc și care au făcut ca irelevanța notelor acordate elevilor să fie maximă. Vă spuneam că peste 53% din elevii României au obținut note care îi plasează la nivel de excelență. Păi dacă 53% din elevii României sunt la nivel de excelență, înseamnă că nu avem niciun fel de problemă. Glumesc, desigur. Avem probleme pe toate cele cinci paliere, va trebui să le rezolvăm”, a spus  Sorin  Cîmpeanu.

Școală online

Școală online

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Declarație pe propria răspundere pentru nevaccinați! Cum arată și de unde se poate descărca

Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! Școlile private rămân deschise

7 zodii vor avea parte de schimbări dure dar necesare astăzi. Ce se întâmplă cu restul zodiilor

LEGEA PENSIILOR se schimbă complet! Vestea dimineții pentru milioane de români

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Radarele fixe ar putea reveni pe drumuri. Un deputat propune modificarea legislației rutiere

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies