Soția lui Zaharia, bărbatul mort după ce a fost trântit jos de un polițist, își strigă durerea: ”Poliția a ajuns mai rău decât Miliția”

Rudele lui Barbu Zaharia condamnă violența polițiștilor! Ce declarații a făcut soția victimei!

Barbu Zaharia
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Barbu Zaharia, bărbatul de 63 de ani, a murit asfixiat după ce un polițist l-a pus la pământ. Cei doi oameni ai legii, care au participat la intervenția de la Piteşti, au fost arestaţi preventiv.

Citeste si: Daniel Drăghici, polițiștul care l-a trântit la pământ pe inginerul argeșean, a furat din banii unui bătrân înșelat

Unul dintre ei a fost mutat de la Țăndărei la Pitești din motive disciplinare, după ce a fost anchetat de trei ori în doi ani de carieră! Cei doi polițiști implicați sunt Daniel Petruţ Drăghici, în vârstă de 23 de ani, şi Ilie Florea. Primul a ieşit de pe băncile şcolii din Câmpina de doi ani. Tânărul este cel pe care martorii l-au surprins în timp ce îşi pune genunchiul pe pieptul bărbatului.

Citeste si: Zaharia, bătrânul pus la pământ de un polițist, a murit asfixiat. Concluziile înfiorătoare ale autopsiei

Pe de altă parte, polițistul Ilie Florea mai are câteva luni până la pensie.

În imaginile respective se poate observa cum îl înjură pe bătrân, fiind primul care îl îmbrânceşte. Asta  înainte ca tânărul coleg să-l trântească la pământ și să-i pună genunchiul pe piept.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cei doi polițiști susțin că n-au încălcat legea

Cei doi agenți de poliție susțin în faţa procurorului că au respectat procedurile în vigoare. Avocaţii lor spun că cei doi agenţi au procedat cum au învăţat la şcoală.

  ”În situaţia dată, având în vedere că erau în timpul serviciului, au acţionat ca urmare a raportului de serviciu, nu văd ce risc de a comite alte infracţiuni ar mai exista”, a declarat Ioan Georgescu, avocat Daniel Petru Drăghici.

Bogdan Busuioc, fost politist criminalist: ”Ca poliţiştii să reacţioneze aşa, comportamentul persoanei ar fi trebuit să fie unul foarte agresiv, în care se manifesta violent faţă de ei. O.K., poate persoana respectivă le-a adresat injurii, asta nu înseamnă că vei acţiona prin violenţă. Este o acţiune non-violentă”.

Rudele bătrânului mort condamnă violența agenților de poliție

Soția lui Barbu Zaharia: ” Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia. E un bărbat cu care am stat 47 de ani”.

”Polițaii bat, jandarmii bat, şi bat prosteşte”, a adăugat mama victimei.

Barbu Zaharia
Mama lui Barbu Zaharia [Sursa foto: Captură Video]

Poliţist din Bucureşti: ”Avem lipsă şi de echipament şi de pregătire. Au fost situaţii în care într-adevăr mi-as fi dorit să am atât eu cât și colegii mei o pregătire mai bună”. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii din Piteşti riscă să stea cel puţin 12 ani după gratii.

sursa- Observator News

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământ, avea grijă de soția lui bolnavă la pat. Ce poveste tristă ascundea bărbatul

Un bărbat din Pitești s-a stins din viață după ce a fost trântit la pământ de polițiști. Imagini șocante

O pisică și-a dus puii la un cabinet veterinar! Felina a impresionat o lume întreagă cu gestul său

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, la un pas de împăcare?

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies