Spirt-minune la Brăila. E o rețetă veche de 150 de ani

În plină epidemie de Coronavirus, o farmacie din Brăila și-a făcut o mulțime de clienți cu o rețetă de spirt veche de 150 de ani.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

O farmacie din Brăila a câștigat tot mai multă atenție cu ajutorul vânzării unei game de spirt care e făcută după o rețetă proprie veche de un secol și jumătate.

Farmacia din Brăila prepară în propriile laboratoare produse farmaceutice după reţete vechi de peste 150 de ani, printre care şi spirt, unul dintre cele mai cautăte produse de către români. 

Alcoolul farmaceutic la preţuri mici se vinde imediat cum apare, iar brăilenii creează cozi uriaşe pentru a pune mâna pe el. Proprietarului farmaciei Faltiș, Ion Bobaru, vrea să ajute doamenii şi a declarat că nu are nici un interes „de a face profit”, conform Agerpres.

Ce aspect transformă farmacia din Brăila într-un loc unic

„Aceasta este o iniţiativă personală, prin care mă implic şi vin în ajutorul celor care nu au o metodă să se dezinfecteze, să se antiseptizeze pe mâini. Fac un alcool farmaceutic în concentraţie de 70%.

Această concentraţie a alcoolului de 70% este concentraţia optimă pe care o recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Ministerul Sănătăţii din România.

Cred că sunt singura farmacie care îmi permit să pun pe piaţă acest antiseptic şi dezinfectant la flacoane de 250 ml şi de 500 ml la preţuri foarte mici. Un flacon de 500 ml costă 9 lei.

Am un profit aproape derizoriu, de 73 de bani pe flacon, dar nu mă interesează profitul, mă interesează să vin în ajutorul celor care au nevoie de acest alcool sanitar bun ca antiseptic şi dezinfectant”, a declarat farmacistul.

Și farmacia din Brăila întâmpină probleme

Ultimul spiţar din oraşul de la Dunăre prepară leacuri-unicat de pe vremea bunicilor, iar de câteva zile toată activitatea farmaciei sale este direcţionată spre alcoolul farmaceutic. Inclusiv străinii sunt foarte interesaţi de medicamentele produse la Brăila.

„Eu aş putea să continui să fac acest alcool pentru mai multă vreme, dar furnizorul meu din Bucureşti mi-a spus că până pe 10 aprilie nu mai pot să mă aprovizionez, pentru că livrarea este blocată şi redirecţionată către producătorii de spirt medicinal, care aprovizionează spitale şi celelalte unităţi ale statului.

Noroc că eu am avut această rezervă, dar o voi termina zilele acestea. După 10 aprilie, s-ar putea să reiau activitatea de preparare a alcoolului farmaceutic”, a spus Bobaru, menționează EvZ.

Citeste si: Gabriela Firea avertizează că numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească: „România nu va face față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei”

Citeste si: Armata, scoasă pe străzile din România. Apelul făcut în toiul nopții

Citeste si: Viața cu COVID-19! Mărturiile dureroase ale pacientului numărul 2 cu coronavirus: "Coșmarul e psihic, să-i infectez pe cei dragi a fost ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple”

Solicitările atât de mari încât au fost zile când farmacistul a rămas fără flacoane în care să pună alcoolul farmaceutic pe care îl prepară.

Oamenii au venit cu sticle de acasă şi au stat la coadă ca „la agheasma de la Izvorul Tămăduirii”.

„În afară de coada pe care o vedeţi în faţa farmaciei, am o coadă şi la telefon, pentru că sunt solicitări din toată ţara, dar am ales să fiu patriot local şi să vând acest alcool de 70 de grade numai brăilenilor. Dacă vor aprecia sau nu gestul meu, numai istoria va decide”, a completat Bobaru, care este enumit în ţară, dar şi în străinătate pentru leacurile sale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate