SRI a transmis un mesaj îngrijorător, după atentatul de la Viena: ”Este un avertisment”

Serviciul Român de Informații a transmis un mesaj românilor, după o zi de la atentatul de la Viena!

SRI a transmis un mesaj îngrijorător, după atentatul de la Viena
SRI a transmis un mesaj îngrijorător, după atentatul de la Viena[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Reprezentanții Serviciului Român de Informații trag un semnal de alarmă, la o zi de la atacul terorist de la Viena. SRI spune că orice stat european poate deveni o țintă. Se pare că nici pandemia de coronavirus nu i-a împiedicat pe teroriști. După atentatele din Franța și Austria, care au îngrijorat și întristat o lume întreagă, reprezentanții Serviciului Român de Informații spun că se confirmă amenințarea teroristă la adresa Europei.

Citeste si: Un român povestește coșmarul prin care a trecut în timpul atacului terorist din Viena. „Alergau pe stradă și îi împușcau la întâmplare”. Atenție, informații cu puternic impact emoțional!

Citeste si: VIDEO Atac terorist în biserica Notre Dame de la Nisa. Trei persoane au fost ucise. Una dintre victime a fost decapitată. Ce striga atacatorul înainte să fie transportat la spital

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Atentatele teroriste comise recent în Europa, în Franţa (Paris, Nisa, Avignon) în luna octombrie şi Austria (Viena), la 02.11.2020, confirmă actualitatea ameninţării teroriste la adresa Europei, chiar şi în condiţiile în care continentul se confruntă cu o criză sanitară profundă, pe un trend ascendent. Terorismul îşi menţine pattern-ul din ultimii ani: atentate de mică amploare, cu arme ce pot fi uşor procurate (arme albe sau de foc), organizate de persoane individuale ce au o afiliaţie ideologică jihadistă, dar nu şi legături dovedite cu organizaţii teroriste”, au declarat, marţi reprezentanții SRI.

România, la nivelul ”albastru” de alertă

SRI susține faptul că atentatul de la Viena reaminteşte puțin de atacurile din Paris (Bataclan)- 13.11.2015 şi ”„de problema accesului teroriştilor la arme de foc, într-o Europă unde politicile naţionale în domeniul controlului armelor sunt foarte stricte”.

Teme sensibile, precum caricaturile la adresa profetului Mahomed, s-au dovedit încă o dată declanşatorul (trigger-ul) unei serii de atentate, dar motivaţia reală a acestora este una de factură jihadist- teroristă, având la bază ideologia jihadului global, în care Occidentul/ creştinismul sunt consideraţi inamici ai lumii musulmane.

Cel mai adesea, atentatorii sunt persoane care nu au legături clare cu organizaţii teroriste, dar îşi exprimă adeziunea faţă de structuri care promovează şi susţin ideologia jihadistă. În cazul atentatorului de la Viena, autorităţile austriece l-au stopat pe acesta din demersul său de a se alătura jihadului condus de Daesh în Siria, condamnându-l în 2019 la închisoare pentru intenţiile sale de deplasare în scopuri teroriste”, au mai spus cei de la SRI.

Atacul terorist din Franța
Atacul terorist din Franța[Sursa foto: Facebook]

România nu s-a confruntat cu atentate teroriste până în prezent. SRI a precizat că nivelul de alertă din țara noastră rămâne cel „Albastru-Precaut”.

Chiar şi în condiţiile limitării libertăţii de mişcare pe fondul pandemiei Covid-19, există în continuare suficiente instrumente de comunicare şi deplasare astfel încât chiar şi ţări precum România, care nu s-au confruntat în trecutul recent cu atentate teroriste, să nu se poată considera la adăpost de asemenea riscuri. Atentatul de la Viena, comis într-o ţară central-europeană, ferită de asemenea de atentate teroriste semnificative în istoria recentă, este un avertisment că orice stat din Europa poate reprezenta o ţintă pentru terorişti”, a transmis SRI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Atac în Paris, în fața fostului sediu al Charlie Hebdo, unde 12 persoane au fost ucise în urmă cu 5 ani. Martorii povestesc cum s-a întâmplat totul

Familia românului ucis în atentatul din Germania a scris un mesaj răscolitor! Rudele spun că Vili a murit din cauza politicienilor români

Lacrimi și durere acasă la tânărul român care a fost ucis în atacul sângeros din Germania! Nici supraviețuitorii atentatului nu își pot reveni din șoc: „Mă durea brațul, dar tot...

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Doliu naţional! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din România

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Ce ascunde Dana Budeanu. Relația specială pe care o are cu Jennifer Lopez. Legătura a pus bazele unei afaceri. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies