Stare de alertă în Bistrița Năsăud, după ce au fost găsite trei bombe neexplodate

Pirotehniștii bistrițeni au fost anunțați despre apariția unor muniții neexplodate.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

Stare de alertă în Bistrița Năsăud, după ce au fost descoperite trei bombe mari la baza unui pod feroviar, transmite bistriteanul.ro.

Traficul în zonă a fost temporar restricționat, iar aria de căutare extinsă.

Pirotehniștii bistrițeni au fost anunțați puțin după ora 09:00, că în localitatea bistrițeană Coldău a fost descoperită muniție ce pare a fi neexplodată.

Muniția se afla la baza unui pod feroviar

Echipele de intervenție s-au deplasat de urgență și au văzut că elementele au fost descoperite la baza unui pod feroviar peste Someș.

Citeste si: İrem Helvacıoğlu, Nefes, din serialul “Lacrimi la Marea Neagră”, din spital … la actorie

Citeste si: Români agresați de polițiștii greci, după ce au rămas blocați în Insula Samothraki

Citeste si: Sicriul Adrianei Iliescu a ajuns deja! Eliza Iliescu e pregatita pentru inmormantarea mamei sale

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 10:20, autorităţile au luat măsura închiderii circulaţiei feroviare pe magistrala 400, între staţiile CF Beclean pe Someş şi Coldău, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce la piciorul podului peste râul Someş (kilometrul feroviar 20+864 de metri) au fost descoperite – în timpul unor lucrări de întreţinere – mai multe proiectile neexplodate. Zona a fost asigurată. Pirotehniştii ISU acţionează la faţa locului”, anunțau reprezentanții Poliției Române.

fara descriere

Bombele cântăresc 50 de kilograme fiecare

După o oră, traficul a fost reluat, iar aria de căutare a elementelor de muniție neexplodată s-a extins. Populația unei localități a fost avertizată cu privire la faptul că pe raza comunei lor va avea loc distrugerea elementelor.

La piciorul unui pod de cale ferată, peste râul Someșul Mare, au fost descoperite 3 bombe de aviație, de aproximativ 50 kg fiecare. În momentul de față, echipa pirotehnică a ISU BN lucrează pentru cercetarea zonei în vederea identificarii altor posibile elemente de muniție.

Acestea vor fi distruse în apropierea locului unde au fost găsite. Misiunea va fi coordonată de Col. Ușurelu Ștefan (șef serviciu de specialitate din cadrul IGSU). De asemenea, misiunea va fi sprijinită de ofițerul specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mureș.

Din momentul identificării elementelor de muniție, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112. Pentru siguranța participanților la traficul feroviar, în momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehniști, circulația feroviară va fi oprită. Echipaje de jandarmi și poliție de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN vor asigura măsurile specifice de izolare a zonei / protecția populației. Populația localității Braniștea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor va avea loc pe raza localității”, anunță reprezentanții ISU Bistrița Năsăud.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate