STARE DE ALERTĂ! Noile măsuri de protecție care intră în vigoare din 15 septembrie

Autoritățile au anunțat măsurile de protecție, care se aplică începând din 15 septembrie, în contextul stării de alertă.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Noile măsuri de protecție
Noile măsuri de protecție


In articol:

Prin Hotărârea de Guvern nr. 782 din 14 septembrie 2020, starea de alertă pe teritoriul României s-a prelungit din nou, începând cu data de 15 septembrie 2020. Hotărârea prevede noi măsuri de relaxare în contextul campaniei electorale şi viitorului scrutin local din 27 septembrie 2020.

Astfel că, purtarea măştii de protecţie trebuie făcută corect, să acopere nasul și gura de toți candidaţii şi echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acţiunilor aferente campaniei electorale. De asemenea, masca de protecție va fi purtată corespunzător de participanţii la procesul electoral.

Citeste si: Cifre ALARMANTE! Crește din nou numărul cazurilor noi de coronavirus. Zeci de decese cauzate de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Citeste si: Început dramatic de școală pentru mai mulți elevi și profesori din Alba, Gorj și Prahova. Scenariul roșu a fost aplicat după prima zi de cursuri

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Jurnalistul Bogdan Simion a murit la doar 49 de ani de COVID-19. Candida pentru un post de primar, însă n-a mai apucat alegerile

O altă măsură impusă de autorități este procedura de dezinfecție perioadică a mâinilor de către participanţii la procesul electoral după fiecare contact direct cu alte persoane.

Totodată, în HG mai este prevăzut că alegătorul va fi instruit să poziţioneze documentul de identitate în suportul terminalului informatic. Dacă acest lucru nu este posibil, operatorul de calculator va realiza această procedură după care îşi va dezinfecta mâinile.

După exercitarea dreptului de vot, alegătorul îşi va aplica singur timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „VOTAT” pe actul de identitate.

De asemenea, din 15 septembrie se permite organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu respectarea măsurilor privind distanţarea, purtarea măştii şi igienizarea mâinilor, potrivit Agerpres.

Măsuri de relaxare pe perioada stării de alertă

De la declararea stării de alertă pe teritoriul României (18 mai 2020, prelungită la 17 iunie, 17 iulie, 16 august şi 15 septembrie), din două în două săptămâni au fost eliminate, succesiv, diversele restricţii impuse în perioada stărilor de urgenţă.

Principalele măsuri de relaxare aplicate în contextul stării de alertă au fost cele privind prevenirea şi combaterea Covid-19. Printre acestea se numără deschiderea saloanelor cosmetice, a cabinetelor stomatologice şi a muzeelor, a hotelurilor, a magazinelor care au intrare din stradă și deschiderea parcurilor etc.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Alina Ceușan, dezvăluiri cutremurătoare de pe patul de spital. Bloggerița a spus tot despre problemele din timpul nașterii. „Mă aflu la terapie intensivă”

O femeie terorizată de soacră a ajuns la limita răbdării: „ A umblat cu vrăji pentru a ne despărți! Nu știu ce să fac”

Un nou video cu fetița de cinci ani bătută de mamă! Copila era supusă la chinuri greu de imaginat: „Monstrul din Giulești își bate sălbatic fetița! Pușcărie pe viață!”

Tânără de 17 ani pe nume Sara ar fi început astăzi al patrulea an de liceu, însă mașina în care se afla a fost spulberată de o platformă condusă de un șofer român

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies