Statele Unite ale Americii, mesaj emoționant de Ziua Națională: ”Ne mândrim să fim alături de România”

Antony J. Blinken, Secretarul Departamentului de Stat al SUA, a transmis un mesaj special de Ziua Națională a României: ”Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliați NATO”.

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

De Ziua Națională a României, Antony J. Blinken, Secretarul Departamentului de Stat al SUA, a transmis un mesaj foarte emoționant.

Citeste si: La mulți ani, România! 103 ani de la Marea Unire, sărbătoriți în pandemie. Paradă impresionantă a militarilor de Ziua Națională

În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale, aniversarea Marii Uniri. Între România și Statele Unite există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtășite, interese comune și legături inter-personale solide. Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliați NATO, să colaborăm pentru a depăși amenințările și provocările prezentului și viitorului, în regiunea Mării Negre și nu numai. Mulțumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii și a libertății în lume, inclusiv în Afganistan.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la București a Secretarului Apărării Austin, din luna octombrie, vizita Ministrului Afacerilor Externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, și succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic. Anunțul Președintelui Iohannis de la conferința COP26, conform căruia România se va număra printre primele țări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, este încă un

exemplu grăitor de promisiune și potențial pentru o colaborare bilaterală și mai strânsă. Urez poporului român „La mulți ani” de Ziua Națională, pace și prosperitate în anul ce urmează”, este comunicatul ambasadei SUA.

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

[Sursa foto: PixaBay]

Paradă impresionantă a militarilor de Ziua Națională

Astăzi, 1 decembrie, se împlinesc 103 ani de la Marea Unire. Aproximativ 1.500 de militari vor participa la parada impresionantă de Ziua Națională, în Piața Arcului de Triumf din București.

Citeste si: Curs valutar BNR, miercuri, 1 decembrie 2021. Cât costă astăzi un EURO?

MApN a anunțat că anul acesta, aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri la Parada Militară de la Arcul de Triumf.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies