Știrea falsă care astăzi a șocat internetul: ”Ultimul fiu al lui Ceaușescu a decedat astăzi. Valentin avea 71 ani” Adevărul din spatele informației

Informația falsă că Valentin Ceaușescu a murit astăzi, 11 august, a circulat foarte mult pe internet.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca, Calin Perian

fara descriere

Informația că Valentin Ceaușescu a murit astăzi, 11 august, a circulat foarte mult pe internet. Site-ul portal-news.info a publicat informația incredibilă, care a strâns sute de share-uri și de mesaje de condoleanțe într-un timp record. Titlul articolului este ”A murit în sărăcie - Ultimul fiu al lui Ceaușescu a decedat astăzi. Valentin avea 71 de ani..”, iar textul era următorul: 

”Veste tragică pentru România, ultimul fiu a lui Nicolae Ceauşescu a decedat astăzi în spital din cauza unei boli la inimă de care era bolnav ultimii 5 ani. Valentin Ceauşescu avea 71 ani și era ultimul urmaș drept în viață a lui Ceaușescu, chiar așa acesta a petrecut o viață simplă de om și a murit sărac ca un simplu om.

Valentin Ceauşescu a fost cel mai mare dintre cei trei copiii ai familiei Ceauşescu. El s-a născut pe 17 februarie 1948 şi a urmat cursurile Şcolii Petru Groza, unde a terminat studiile liceale în anul 1965. În următorii doi ani a fost student al Facultăţii de Fizică din Bucureşti, după care a urmat şi a absolvit cursurile prestigiosului Imperial College din Londra.

Citeste si: Mașina ARO a lui Nicolae Ceaușescu a ajuns într-o... păstrăvărie! Vezi cum arată mașina de lux evaluată la 30000 de euro FOTO EXCLUSIV

Citeste si: Fotbalistul Alexandru Boc a cumpărat vaporul lui Nicolae Ceauşescu: „Plutea pe apă şi-mi scotea bani din buzunar!”

În 1970 s-a reîntors în ţară, angajându-se la Institutul de Fizică Atomică, unde a lucrat până la pensionare. Tot în 1970, pe 3 iulie, el s-a căsătorit cu Iordana Borilă, fiica lui Petre Borilă şi a comunistei de origine evreiască Ecaterina Abraham, cu care are un fiu, Daniel Valentin, născut în 1981. Valentin şi Iordana au divorţat în 1988. În 1995, Valentin Ceauşescu s-a recăsătorit. Din această a doua căsătorie, fizicianul are o fată, Alexandra, născută în 1996.

Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut doi copii. Zoia Ceauşescu (1949-2006) şi Nicu Ceauşescu (1951-1996).”, nota site-ul respectiv, o sursă mai mult decât îndoielnică. 

fara descriere

fara descriere

fara descriere

WOWbiz.ro a verificat informația, care s-a dovedit a fi falsă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate