Strigătul de disperare al unui medic din linia întâi. Cum arată lupta cu coronavirusul din spital. „Ieşim fierţi, cu pielea roşie şi urme de mască pe faţă!”

Ramona, în vârstă de 32 de ani, este medic specialist boli infecțioase la spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR Timișoara. Ea a dezvăluit cum se vede lupta împotriva Covid-19 din prima linie și care sunt cele mai dificile momente prin care trece zi de zi în unitatea spitalicească.

Strigăt de ajutor al unui medic din prima linie
Ramona, medic specialist boli infecțioase
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Strigăt de ajutor al unui medic din prima linie
Ramona, medic specialist boli infecțioase

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale a publicat pe pagina oficială de Facebook scrisoarea medicului Ramona. Ea mărturisește că noul virus a schimbat viețile cadrelor medicale și că reprezintă o provocare profesională. Doctorul a explicat cum se derulează o zi de muncă și ce eforturi se fac pentru ca pacienții să aibă parte de cea mai bună îngrijire.

 „Această pandemie cu virusul SARS CoV-2, care de câteva luni continuă să ne schimbe viețile, este pentru mine şi colegii mei o adevărată provocare profesională. Este, de asemenea, o problemă pe care, aici, la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament) din Timișoara încercăm să o ținem în frâu în fiecare zi, și despre care învățăm lucruri noi cu fiecare pacient pe care îl tratăm. În orice spital vizita e un moment important din zi, e întâlnirea medicului cu pacientul, e momentul în care se discută despre rezultatul ultimelor analize, ajustarea tratamentului, prescrierea altor investigații unde e necesar”, a scris medicul.

 „Transpirați, deshidratați şi cu pielea înroşită”

Ramona a dezvăluit că medicii fac eforturi foarte mari să se protejeze și să poată fi alături de bolnavi. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Înainte de a intra la vizită discut cazurile cu colegii mei, ne uităm la rezultatele investigațiilor şi la tratament. Atunci când intru în zona roşie am cu mine un plan, al corturilor, pacienților, al tratamentului şi investigațiilor. Mai iau o gură de apă şi merg spre zona de echipare.

Voi petrece în zona roşie vreo 3 ore, fară pauză, timp în care voi trece prin toate corturile şi voi vizita toți pacienții. Când e o zi călduroasă, după câteva ore de stat în echipamentul de protecție ieşim pur şi simplu "fierți", nu doar transpirați şi deshidratați ci şi cu pielea înroşită, cu urme pe față de la mască. Pe umerii tuturor medicilor de aici, şi de pretutindeni, a căzut o responsabilitate enormă, viața bolnavilor de COVID, pentru care luptăm împreună.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19, după 25 de zile de spitalizare: „Am văzut cum veneau mașinile să ridice morții”

Citeste si: O petrecere a avut un final incendiar, la propriu. În doar câteva ore, peste 2800 de hectare au ars și 3.000 de oameni au fost evacuați de urgență

Citeste si: Daiana de la Puterea Dragostei, declarații sincere despre Alin, noul ei iubit, și căsnicia lui: „El mi-a demonstrat care este adevărul”

Sunt pacienți de toate vârstele, mulți pacienți tineri, azi, la vizită, cel mai tânăr pacient are 19 ani. Fiecare pacient care se externează vindecat înseamnă încă o victorie şi o mulțumire sufletească că pe lista celor declarați vindecați am mai adăugat o persoană. În calitate de medic ce are contact direct cu pacienții infectați de SARS COV-2, vă încurajez să luați măsuri de prevenire a bolii, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei din jur. Să fim conștienți de complicațiile severe ale infecției şi să evităm un colaps al sistemului sanitar pentru ca să limităm numărul de decese. Suntem toți împreună în această luptă. Rămâneți în siguranță, sănătoşi. Toate cele bune. Cu drag, Ramona", a mai scris medicul de la spitalul militar de campanie de pe Stadionul CFR Timișoara.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O petrecere a avut un final incendiar, la propriu. În doar câteva ore, peste 2800 de hectare au ars și 3.000 de oameni au fost evacuați de urgență

ULTIMĂ ORĂ! Cutremur de 5,7 grade în urmă cu puțin timp. Unde a lovit seismul

Unde și-a făcut Alexia Eram vacanță după ce Andreea Esca și tatăl ei s-au vindecat de COVID-19

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Informație BOMBĂ despre PFIZER și MIOCARDITĂ. Adevărul despre cel mai periculos efect

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies