Studiu coronavirus: 1,8 milioane de morţi în întreaga lume

Epidemia de coronavirus ar putea face 1,8 milioane de morţi în lume chiar şi cu măsurile stricte destinate să reducă propagarea, potrivit unei estimări făcute publice, joi, de cercetătorii de la Imperial College din Londra, scrie AFP.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Studiu: 1,8 milioane de morţi în întreaga lume din cauza COVID-19
Studiu: 1,8 milioane de morţi în întreaga lume din cauza COVID-19

Aceste ipoteze se bazează pe simulările matematice construite pe ceea ce este cunoscut în prezent despre Covid-19 (contagiozitate, mortalitate) şi nu constituie "predicţii", aşa cum subliniază cercetătorii.             

Un raport precedent al Imperial College, anunţat la mijlocul lunii martie, a arătat că epidemia ar putea să provoace până la 510.000 de decese în Regatul Unit şi să afecteze 81% din populaţie, în cazul pur ipotetic în care nu ar fi luată nicio măsură.                 

Studiul a fost criticat în special de oamenii de ştiinţă pentru metodologia folosită, dar a determinat guvernul britanic să-şi schimbe strategia faţă de epidemie şi să aibă în vedere un scenariu "de coşmar".  

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Dacă nu s-ar fi luat nicio măsură, numărul victimelor ar fi putut ajunge la 40,6 milioane de decese 

În cazul ipotetic al unei epidemii faţă de care nu ar fi fost luată nicio măsură în lume, autorii studiului consideră că numărul victimelor ar fi putut ajunge la 40,6 milioane de decese din 7 miliarde de persoane infectate, adică aproape toată populaţia globului (7,6 miliarde de locuitori ai planetei). 

Pentru răspândirea virusului, cercetătorii au luat în considerare vârsta, veniturile şi accesul la servicii medicale, precum şi măsurile de contracarare a epidemiei, dar şi testările efectuate, carantina persoanelor infectate şi gradul de distanţare socială.             

Luând măsuri stricte de izolare suficient de devreme pentru a reduce rata mortalităţii la 0,2% pentru 100.000 pe săptămână, studiul a constatat că ar putea fi 1,85 de milioane de decese la aproape 470 de milioane de persoane infectate. 

Citeste si: Plata ratelor amanata cu pana la 9 luni. Anuntul lui Florin Citu

Citeste si: Clipe emoționante pentru un român din Spania, vindecat de coronavirus. Toți medicii l-au aplaudat

Citeste si: Inca un jandarm din Bucuresti, confirmat cu COVID-19

Cu măsurile luate mai târziu, luând în calcul o rată a mortalităţii de 1,6 la 100.000 pe săptămână, ar ajunge la 10,45 de milioane pentru 2,4 miliarde de persoane afectate. 

Autorii subliniază că studiul lor nu dă "clarificări decât asupra traiectoriei epidemiei şi impactului măsurilor pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului, datele fiind bazate pe experineţa statelor afectate la început". Aceştia adaugă că nu este posibil în prezent să prezică cu certitudine numărul exact de cazuri pentru o anumită ţară sau rata de mortalitate şi impactul care ar putea rezulta.         

Urmatorul articol
Citește și:

Bilantul deceselor in Spania: Peste 4000 de morti. Cifrele cutremuratoare ale ultimelor 24 de ore

Bombă epidemiologică. Spitalul de la Suceava continuă să fie epicentrul infecției provocate de COVID-19

Ultima ora! Inca 4 decese in Romania. Bilantul: 22 de morti

Adelina Pestirțu, cerută de nevastă cu 2 kg de făină! ”Am spus DA”

Curs valutar BNR, 30 septembrie. Euro este în creștere! Dolarul american și lira sterlină înregistrează scăderi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies