Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"

Subiecte Evaluare Națională 2021. Cât de dificile vor fi subiectele la examen?

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"
Subiecte Evaluare Națională 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a anunțat că subiectele vor avea un grad de dificultate în concordanță cu "specificul acestui an atipic".

Subiecte Evaluare Națională 2021

Subiecte Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Admitere liceu 2021. Topul specializărilor de liceu din București, după media de admitere

Pe 22 iunie 2021 are loc prima probă la Evaluarea Națională 2021, în fix o săptămână de astăzi. Ministrul Educației a vorbit despre nivelul de dificultate al subiectelor, dar și care vor fi normele sanitare impuse în timpul examenului.

”Au fost informații contradictorii cu privire la gradul de dificultate al subiectelor pentru simularea la Evaluarea Națională, acuze care până la urmă s-au dovedit a fi nefondate prin rata de promovare de peste 65% la simularea pentru Evaluarea Națională.

Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar total atipic. Ministerul Educației a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înțelegând dificultățile pe care le-au întâmpinat.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Este vorba de micșorarea numărului de note necesare încheierii situației școlare la minimum două, de prevederi percum posibilitatea de a face construcții pe foaia de examen, la matematică și geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română- nu

mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toți au posibilitatea să facă acest lucru- prin creșterea timpului alocat cu 15 minute pentru a completa casetele. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor.

În momentul în care vorbim, s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Națională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a VIII-a. Înscrierile continuă până mâine, iar mâine la orele 17.00

vom avea numărul final al celor care s-au înscris la Evaluarea Națională. Sperăm să fie cât mai aproape de 100%”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Admitere liceu 2021. Top licee din București. Cel mai bun liceu din Capitală. Cu ce medie se intră la liceu

Reguli noi la Evaluare Națională 2021

Evaluare Națională 2021, 22 iunie prima probă
Reguli noi la Evaluarea Națională 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Topul specializărilor de liceu din România, după media de admitere

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la Evaluarea Națională 2021 nu se va mai face triaj epidemiologic.

”Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, fără termometrizare, se păstrează distanțarea, se păstrează obligativitatea purtării măștii de protecție, aerisirea spațiilor de clasă, deci toate aceste reguli de protecție sanitară se vor păstra”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Citeste si: Cel mai bine cotat liceu din București. Nu oricine ajunge să învețe aici

Prima probă la Evaluarea Națională 2021, cea la Limba și literatura română, va avea loc pe data de 22 iunie, iar cea la matematică, pe data de 24 iunie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Admitere liceu 2021. Top licee România 2021. Cele mai bune licee din țară, în funcție de media de admitere

Admitere liceu 2021. Cele mai bune licee din București, în funcție de media de admitere. Care sunt în topul preferințelor elevilor din Capitală

Subiecte Română Evaluare Națională 2021. Au început examenele pentru elevii claselor a 8-a. Când vor fi afișate notele

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

Aceste obiecte devin un pericol în mașină. Pot exploda de la căldură

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Reghecampf, lovitură fatală pentru Anamaria Prodan. Antrenorul renunță la tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies