Subiecte Română Evaluare națională 2021. Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română

Profesoara Cristina Tunegaru a explicat într-un material video, modalitatea prin care se pot rezolva subiectele prezentate la Limba și Literatura Română.

Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română
Rezolvarea subiectelor la limba și literatura română[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Elevii din clasele terminale de gimnaziu au susținut marți, 22 iunie, probă scrisă la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2021. Subiectele au fost ușoare, iar elevii au șanse să ia note mari, în această sesiune.

Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română

Subiectele la limba și literatura română, din prima sesiune a acestui an, au fost foarte ușoare, cu un grad scăzut de dificultate, iar speranțele unor note mai mari la această probă sunt crescute.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română la Evaluarea Națională 2021

Invitată la Digi 24, Cristina Tunegaru a spus că subiectele de la limba și literatura română, din această sesiune, au avut mai puțină teorie literară și gramaticală, iar conceptele de gen literar și de specie literară au fost eliminate.

„Subiectele au fost mai ușoare decât ne așteptam. Textele au fost de un grad de dificultate destul de redus. Au fost exerciții pe modelul PISA care verifică înțelegerea textului, capacitatea de a extrage o informație din text, deprinderea de a argumenta o idee, asocierea între informații. 

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Chiar și subiectele de gramatică au fost ușoare. Se vor lua note mari anul acesta", a declarat Cristina Tunegaru.

Ca un bonus pentru elevii care au susținut proba scrisă de limba și literatura română, profesoara a explicat în cadrul unui material video care este modul de rezolvare al subiectelor, și astfel elevii vor știi ce au făcut greșit sau corect.

Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română
Cristina Tunegaru[Sursa foto: Facebook]

Când se vor putea depune constestațiile la Evaluarea Națională 2021

Lucrările eleviilor de la Evaluarea Națională urmează să fie corectate în toate judeţe din țară, în 92 de centre de corectare, iar primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00. Tot pe 29 iunie, începând cu ora 16:00 până la 19:00, si pe 30 iunie, în intervalul orar 8:00-12:00, se vor putea depune și contestațiile, care pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Citeste si: SUBIECTE ȘI BAREM DE CORECTARE Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Educației, candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sânziene 2021. Când se pune busuioc sub pernă ca să îţi visezi sortitul

POSTUL Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce NU ai voie să faci în Postul de vară

Ministrul Educației, primele declarații după rezultatele dezastruoase ale profesorilor la examenul de titularizare 2021: ”Nu au reușit să ia nici măcar nota cinci”

Horoscop Zilnic Miercuri 28 Iulie 2021: Săgetătorii sunt epicentrul unor tranzacţii şi proiecte mari, Berbecii emană foarte multă pozitivitate

China trimite o undă de șoc la nivel mondial! S-a aflat ce face, de fapt, guvernul de la Beijing. E vorba despre rachete nucleare

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

O nouă lovitură pentru Brigitte și Florin Pastramă. Nu se mai poate face nimic. Au anunțat chiar ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies