Superstitii romanesti: Cele mai bizare credinte populare

Superstitiile fac parte de secole din traditia romanilor, rezistand cu brio probei nemiloase a timpului. Credintele populare s-au mentinut intacte, pline de intelepciune si de umor, transmitandu-se din generatie in generatie.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Superstitii romanesti. De ce nu este bine sa se taie unghiile copilului mic

În unele părţi din România se crede că dacă apare vreun păduche pe fruntea unui om care boleşte la pat, acela nu va trăi mult.

Tot la noi în ţară se crede că nu este bine sa se tăia unghiile copilului mic, până ce acesta împlineşte vârsta de un an, căci altfel devine hoţ când va creşte.

La români se crede că atunci când visezi urs, are să dea norocul peste tine.

În România se mai crede că dacă eşti căsătorit, nu trebuie să mănânci pe vatra cuptorului, căci ajungi văduv.

Când cântă cocoşul în pragul uşii, urmează să îţi vină oaspeţi acasă. (vezi ce obiceiuri au romanii de Dragobete)

Superstitii romanesti. Ce se intampla pe lumea cealalta cu cel care fura o gaina

Când rămâne mămăliga lipită pe ceaun, să n-o mănânci căci vin necazurile despre tine. Este o superstiţie răspândită mai ales în Moldova.

La români se crede dintotdeauna că nu este bine să faci copiii în zilele de sărbătoare, căci acei copii se vor naşte cocoşaţi sau cu vreun alt defect fizic.

Tot la români se crede că cine fură vreo găină sau altă pasăre de curte, pe lumea cealaltă va fi pedepsit să le numere toţi fulgii. După ce termină de numărat, vine o pală de vânt şi risipeşte fulgii, iar hoţul de găini trebuie să numere iarăşi fulgii şi penele păsărilor pe care le-a furat cât timp trăia.

La români exista pe vremuri interdicţia de a omorâ orice fluture intrat ziua în casă, căci se credea că acela este sufletul unui copil omorât.

Superstitii romanesti. Ce legatura este intre Sfarsitul Lumii si crasmele de pe marginea drumului

În Oltenia se credea că nu este bine ca mamele să-şi sărute băieţeii pe spate, căci aceştia se vor face curvari şi afemeiaţi atunci când vor creşte mari şi vor deveni bărbaţi.

La români se credea că nici un bogat nu va intra în Rai, căci „nimeni nu poate să o boierească în amândouă lumile”.

Nu trebuie să omori câine sau pisică, căci nu-ţi vor ieşi murăturile bune.

Se crede că dacă ai mereu un măgar în preajmă, diavolii nu se vor apropia niciodată de tine.

La români se crede că Sfârşitul Lumii va veni când vor fi crâşme la toate marginile de drum, moşnegii vor lua de neveste fete tinere, iar babele vor lua de soţi bărbaţi tineri.

Superstitii romanesti. Sunt adevarata lectii de viata

Superstitiile romanesti sunt adevaratii lectii de viata care nu trebuiesc a fi ignorate de omul modern. Ele aduc intotdeauna un aer proaspat de intelepciune populara care reprezinta fibra autentica a oricarui popor. 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu reacționează, după ce Oana Roman a spus că îl susține pe Pepe: „Visează în secret la el!”

Undă de șoc în toată lumea! Rusia și America se pregătesc de război? Putin știe totul

Horoscop Mariana Cojocaru. Probleme financiare și de cuplu pentru mai multe zodii. Sănătatea acestor nativi este în pericol

Traditii uluitoare de Craciun si Revelion! Barbatul casatorit cu doua surori isi ia femeile la "tavaleala": "Sunt pregatita oricand sa am un copil"

Traditii de Halloween! Cum iti ghicesti viitorul sot in coaja de mar

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies