Tamara Buciuceanu a susţinut construirea Catedralei Neamului încă de acum 15 ani! Actriţa a semnat un manifest pentru ridicarea lăcaşului de cult!

Tamara Buciuceanu a susţinut construirea Catedralei Neamului în 2004.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Tamara Buciuceanu a susţinut construirea Catedralei Neamului, pentru că era foarte credincioasă. În 2004, presa relata că peste 150 de reprezentanți ai societății civile-jurnaliști, scriitori, artiști, regizori, sociologi, arhitecți, matematicieni, fizicieni, istorici, avocați, filologi din țară și străinătate, la care se adaugă asociații

studențești, de cinstire a eroilor neamului, a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, au semnat Manifestul Societății civile pentru construirea Catedralei Patriarhale pe platoul din Parcul Carol.( vezi cum a plâns Ştefan Bănică Jr pe scenă după decesul Tamarei Buciuceanu)

Citeste si: Câţi bani câştiga Tamara Buciuceanu! Marea actriţă încasa de 15 ani indemnizaţie de merit!

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Citeste si: Doamna Isoscel, discretă până în ultima clipă! Ce dramă ascundea marea actriță Tamara Buciuceanu

Citeste si: Omagiu emoționant pentru Tamara Buciuceanu! Ce a spus Teo Trandafir

Tamara Buciuceanu a susţinut construirea Catedralei Neamului. Au fost mai multe locaţii propuse

“Pe listă se află academicienii Constantin Balaceanu-Stolnici, Virgil Candea și Theodor Neagu, arhitecții Sorin Vasilescu și Ion Drăgulinescu, jurnaliștii Vartan Arachelian, Gabriel Stănescu, Mihaela Cutus și Radu Moraru, istoricii Gheorghe Buzatu, Ioan Caprosu și G.D. Iscru, pictorul Sorin Dumitrescu, regizorii Dan Puric și Mihai Constantinescu, actorii Vladimir Găitan și Tamara Buciuceanu-Bote”, se scria în presă.

La acel moment, erau mai multe locaţii propuse pentru catedrală, aflate în dezbatere publică.

Tamara Buciuceanu a susţinut construirea Catedralei Neamului. Patriarhul Daniel a pus piatra de temelie în 2007

Până la urmă, s-a renunţat la ridicarea Catedralei în Parcul Carol. Pe 29 noiembrie 2007, Patriarhul Daniel a pus piatra de temelie a noului edificiu, aflat în spatele Palatului Parlamentului pe dealul Arsenalului. 

La 25 noiembrie 2018 a avut loc sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, slujba fiind oficiată de Patriarhul Daniel al României și de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. Se preconizează ca lucrările de construcție și amenajare a catedralei să fie finalizate până în anul 2021.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies