Taximetristul care a refuzat să transporte o clientă cu autism și-a aflat pedeapsa! Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunțat decizia în cazul taximetristului care a refuzat să transporte o femeie cu autism.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

”Refuzul unui taximetrist de a transporta o persoană cu autism reprezintă discriminare conform art. 2, alin. 1, și art. 10 , lit g) din 15 G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 1.000 lei pentru firma de taximetrie și 1.000 lei pentru șofer, cu obligația de a publica într-un cotidian național un rezumat al hotărârii și recomandarea ca în viitor să acorde servicii de taximetrie fără discriminare”, informează CNCD într-un comunicat de presă. 

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

În dimineața zilei de 28 februarie, Cătălin Rizea a lăsat-o pe Catinca în grija a doi tutori, cu specializări în Psihologie, pentru a fi dusă la un centru de terapie. Bărbatul și-a văzut fata și pe cei doi tutori dați jos din mașină.

„Mi-a zis că el nu ia handicapați, că se protejează pe el. Cum poți face asta? Nu o să rămână așa lucrurile. El (șoferul) a ridicat geamul”, a declarat Cătălin Rizea pentru Libertatea. 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate