Tentativă de evadare ca în filme, la Penitenciarul Gherla! Ce a făcut un deținut condamnat la închisoare pe viață pentru patru crime

Un deținut din Penitenciarul Gherla a încercat să evadeze.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Înarmat cu multă răbdare și un obiect ascuțit, un deținut de la Penitenciarul Gherla a început să scobească în peretele celulei în care stătea, în speranța că avea să reușească să iasă din închisoare și să fugă de răspunderea penală.

Deținutul a fost prins de angajații de la Penitenciarul Gherla.

„Prin activităţi operativ-informative specifice, angajaţii Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei”, se arată într-un comunicat trasnmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

fara descriere

Ce plan de evadare avea deținutul de la Penitenciarul Gherla

Bărbatul care a încercat să evadeze se numește Lupu Mădălin și este un infractor periculos care a comis patru crime și a fost condamnat la închisoare pe viață.

„Deținutul Lupu Mădălin condamnat la închisoare pe viață își savârsea pedeapsa la penitenciarul din Gherla pentru 4 crime, două în penitenciar, 2 în afară. Gaura în peretele celulei o săpa în timp ce dădea televizorul la maximum, astfel încât să nu fie descoperit. În camera să mai aflau alți 2 deținuți, dar de frică nu i-au dat fapta în vileag și nu au spus agenților supraveghetori de pe secție”, a declarat Cosmin Dorobanțu, lider sindical FSANP, pentru Digi24.

„A încercat să evadeze şi a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Din primele informaţii, deţinutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere. Această ghenă de gunoi, aferentă secţiei de deţinere comunică printr-un burlan care are grosimea necesară trecerii unui om, cu ghena din afara sectorului de deţinere, unde se află şi curţile de plimbare ale deţinuţilor. Deţinutul mai avea un rând de cărămidă de scos şi ajungea în ghena de gunoi iar de acolo afară”, au se mai aratăîn comunicat.

Citeste si: Dani Oțil, anunț surprinzător: „Gata! Am dat inelul!"

„Această tentativă de evadare a fost zădărnicită în urma informaţiilor primite de gardieni de la doi deţinuţi, colegi de celulă cu Lupu. Acesta urma să fie transferat, joi, într-un penitenciar din Galaţi pentru o expertiză, iar colegii săi de celulă au alertat gardienii care au descoperit gaura din peretele celulei, pe care deţinutul o masca cu frigiderul din cameră. Autospeciala care îl transporta pe Miki Mădălin a fost întoarsă din drum, în momentul aflării incidentului, iar asupra sa s-a găsit un cuţit cu lama de 10 cm, ascuns în şapcă, şi pe care ar fi intenţionat să îl utilizeze pentru a scăpa de paznicii care îl însoţeau. O anchetă a ANP a fost declanşată la Penitenciarul Gherla în urma acestui grav incident de securitate, comisia de control urmând să stabilească împrejurările producerii incidentului”, au mai spus sursele judiciare.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate