Teologul Valentin Guia intervine în cazul de agresiune sexuală, unde este acuzat Visarion Alexa: „Să oprim din față porcăiala asta. De urgență trebuie demis”

Valentin Guia are o poziție tranșantă în scandalul unde este implicat Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Valentin Guia intervine în scandalul momentului, unde preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală, spunându-și punctul de vederea despre ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. Care este părerea cunoscutului teolog?

„Lucrurile sunt tot mai evidente, el a recunoscut faptele”

Teologul Valentin Guia vine cu o serie de declarații în scandalul momentului, acela unde Visarion Alexa este acuzat că ar fi agresat sexual o

femeie de 37 de ani, în timpul spovedaniei, chiar în altarul de vară al bisericii, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra.

Citeste si: Ea este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală! Cei doi au împreună 4 copii

Acesta susține că lucrurile încep să devină pe cât se poate de evidente, având în vedere că Alexa deja și-a recunoscut faptele. De asemenea, teologul Guia este de părere că multe persoane suferă din cauza acestor informații apărute în ultima perioadă despre Visarion Alexa, asta pentru că era un preot iubit de români, în special de tineri.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

„Lucrurile sunt tot mai evidente, el (n.r.

– preotul Visarion Alexa) a recunoscut faptele sale. Dar ca teolog, atenția și grija mea este orientată la sufletele celor păstoriți. Mulți credincioși au văzut în el o speranță, un reper, în special tinerii. Acum, toți acești copii sunt dezamăgiți. Persoanele afectate emoțional de acest eveniment sunt mii. Acest preot ținea conferințe. Întotdeauna trebuie să ne gândim la suflete, nu la indivizi. Anatema a fost aruncată, neomarxiștii deja denigrează Taina Spovedaniei, care e extrem de importantă.
Mai mult, vor fi o grămadă de bărbați cu soții credincioase, practicante, care vor primi foarte mare reticență vizita în Biserică a femeilor, mai ales în cazurile în care preotul este mai prezentabil. Așadar, să oprim din față porcăiala asta! Riscăm să ajungem într-o zonă în care toți preoții vor fi considerați c*****i”
,
a declarat teologul Valentin Guia, pentru România TV.

De asemenea, Valentin Guia a mai spus că Visarion Alexa trebuie demis pe cât de repede posibil, asta pentru că românii să nu-și piardă încrederea în Biserica Ortodoxă Română și, bineînțeles, pentru a nu exista nicio suspiciune din partea oamenilor că preotul este acoperit în vreun fel de către colegii săi.

Citeste si: „Dânsa a inițiat o relație” Avocata părintelui Visarion Alexa, detalii care schimbă radical cursul anchetei, după ce preotul a fost acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedaniei

„De urgență trebuie caterisit (n.r. – demis). Nu trebuie lăsată nicio suspiciune că cineva îl acoperă. O să fim alături de el, în sensul că-l vom ajuta să se căiască, eventual ar putea să rămână teolog, dar oricum, trebuie să se retragă, nu mai poate să fie preot.

Administrația BOR trebuie să ia atitudine. Lucrurile sunt în cascadă, vin unul după altul, nu putem să pierder o mulțime de credincioși pentru rătăcirea unui îndrăgostit. Sufletele credincioșilor și mai ales ale tinerilor trebuie puse pe primul loc”, a mai spus teologul.

Teologul Valentin Guia intervine în cazul de agresiune sexuală, unde este acuzat Visarion Alexa: „Să oprim din față porcăiala asta. De urgență trebuie demis”

Visarion Alexa

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Mariana Ionescu Căpitănescu s-a accidentat chiar sub ochii fiicei sale și ai Marcelei Fota! Lovitura îi putea fi fatală: „Mami, mami oprește-te!”

Fiul lui Victor Pițurcă, Alexandru, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA! Acuzațiile ce i se aduc fostului fotbalist

Dragoș Dolănescu nu a avut mereu o viață lipsită de griji. Fiul regretatului artist a fost nevoit să muncească în timpul facultății: „Mergeam să lucrez în construcții. Am spălat...

Polițist bătut de trei tineri într-o gară din Vrancea. Bărbatul se afla alături de copilul său de șapte ani

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar acum! Decizia luată de liderul de la Kremlin: VOR NEGOCIA

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Românii au noi variante pentru a-și petrece concediul în țară. Destinații la care nimeni nu se gândea

Dragoș Dolănescu nu a avut mereu o viață lipsită de griji. Fiul regretatului artist a fost nevoit să muncească în timpul facultății: „Mergeam să lucrez în construcții. Am spălat...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies