Teoria șocantă despre incendiul de la Notre Dame! ”Îngerii”care protejau catedrala au fost luați cu câteva zile înainte

Catedrala Notre Dame, un simbol al Parisului, a fost mistuită de flăcări. Monumentul se afla în lucări de renovare, iar de aici se pare că a și plecat incendiul.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere

Catedrala Notre Dame a fost curpinsă de flăcări luni după-amiază și pompierii s-au luptat ore bune pentru a opri incendiul. Turla mare și acoperișul s-au prăbușit, însă autoritățile susțin că pompierii au luptat eroic. Pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului. ”Vom reconstrui Notre-Dame. Ce a fost mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia nu este încă pe deplin câștigată”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron.

În mediul online, așa cum era de așteptat, circulă tot felul de teorii privind incendiul, multe pornind chiar de la momentul tragediei: este Săptămâna Patimilor pentru catolici, care sărbătoresc Paștele duminica viitoare.

Citeste si: Primele imagini din interiorul Catedralei Notre Dame după incendiul devastator! Ce a mai rămas din simbolul Parisului

Citeste si: Notre-Dame din Paris, cuprins de flăcări: „Un incendiu teribil”

Citeste si: Nostradamus, profetie terifianta pentru 2018: "Vor fi arse de caldura!" Si este abia începutul!

Una dintre teorii se referă la faptul că în urmă cu câteva zile, de pe catedrală au fost luate 16 statui importante. Este vorba despre 12 apostoli și 4 evangheliști, statui imense care erau pe turlă și care au fost mutate pentru a fi refăcute în timpul lucrărilor de renovare ale monumentului.

fara descriere

În urmă cu trei zile, înainte de incendiul care a devastat întrega lume, apăreau imagini impresionante cu mutarea statuilor. "Este un eveniment excepţional, magic. Este pentru prima dată când le vedem de atât de aproape, întrucât au fost amplasate acolo în anii 1860", sunt declarații făcute în urmă cu trei zile, când catedrala Notre Dame din Paris intra în atenția lumii prin vestea că va fi restaurată.

Incendiul Catedrala Notre Dame. Cele 16 statui au fost luate pentru prima dată de pe clădire

În cadrul proiectului de renovare a urlei catedralei, cele 16 statui erau luate pentru prima data de pe clădire. Statuile, gri-verzui, înalte de trei metri şi cântărind aproximativ 250 de kilograme, au fost transportate la Perigueux, în regiunea Dordogne și urmau să fie readuse la Paris după restaurare. 

Acum, una din teorii susține că cele 16 statui reprezentau ”îngerii păzitori” ai catedralei, iar mutarea lor ar fi putut declanșa dezastrul de luni seara.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate