Timișoara, primul oraș care intră în carantină totală! Ce restricții vor fi impuse

Timișoara este primul oraș mare din România care intră în carantină totală.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Timișoara a depășt pragul de 7,65 la mia de locuitori, fiind o rată de incidență record pentur caets oraș de la începutul valului patru. Luni, 17 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis mai multe restricții, care au intrat în vigoare de marți.

Aceste restricții au fost decise pentru incidența dintre 6 și 7,5 la mie, care a fost deja depășită.

CJSU Timiş trebuie să fie reunit pentru a discuta și adopta în mod oficial măsura carantinării totale a orașului, la scurt timp după ce a fost introdusă carantinarea de noapte. Dacă măsurile vor intra în vigoare de astăzi, începând cu ora 18.00, magazinele, terasele, și restul activităților care se desfășoară în interior vor fi închise. Părinții sunt în continuarea nevoiți să își ducă copii la școală în format fizic, până în ziua de vineri. 

coronavirus

Timișoara a depășit rata de incidență de 7,5 la mia de locuitor 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Școlile ar putea rămâne deschise și după depășirea incidenței de 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori. O decizie oficială urmează să fie luată până vineri, în urma unor discuții împreună cu specialiştii din domeniul sanitar.

Citeste si: Nicușor Dan a vorbit despre carantinarea Bucureștiului! Primarul Capitalei, declarații importante: ”Nu se pune problema”

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi discuţii cu toţi îndreptăţiţi să se pronunţe asupra acestui echilibru risc gestionabil versus beneficii. Este vorba despre dorinţa de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcţionare al şcolilor. La acest moment regula este clară, în localităţile unde se depăşeşte rata de infectare de şase la mie, la nivelul zilei de vineri, zi de referinţă, şcolile ar urma să treacă în online, cu excepţia şcolilor speciale, grădiniţele şi creşele urmând să rămână deschise.

Primim foarte multe solicitări în acest sens, sunt convins că toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectiva educaţională, cât şi din perspectivă sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies