TOP 10 cei mai bogați români

TOP 10 cei mai bogați români

Economie

TOP 10 cei mai bogați români. Frații Pavăl și Ion Țiriac sunt în fruntea clasamentului

TOP 10 cei mai bogați români. În fruntea clasamentului sunt Dragoș și Adrian Pavăl.

TOP 10 cei mai bogați români. Iată cine se poziționează pe primele locuri în clasament, după pierderea colosală a lui Daniel Dines, din cauza scăderii de bursă.

TOP 10 cei mai bogați români

1. Dragoș și Adrian Pavăl

Frații Pavăl sunt proprietarii Dedeman și au o avere de 13 miliarde de lei. Pe lângă lanțul de magazine pe care îl dețin, aceștia de ocupă cu investiții în domeniul imobiliar.

Cei doi frați sunt din Suceava și au pornit la drum prin deschiderea unui magazin cu alimente și produse esențiale, în anul 1992. Cu timpul, afacerea lor a evoluat și au decis să se orienteze spre ceva mult mai complex. În prezent, Dragoș și Adrian Pavăl dețin 30 de magazine în toată țara și au aproximativ 6000 de angajați.

Citește și: Top 5 strategii pentru maximizarea câștigurilor în cazinouri online

TOP 10 cei mai bogați români

Dragos Pavel

[Sursa foto: MediaFax Foto]

2. Ion Țiriac

În anul 2022 averea lui Ion Țiriac era cotată la 8,5 miliarde de lei, înglobată în Țiriac Holdings, care cuprindea peste 40 de companii private din domeniile comerțului auto, imobiliarelor, serviciilor financiare, operațiunilor de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție.

Conform listei Forbes, la cei 83 de ani,Ion Țiriac deține acum o avere de două miliarde de dolari și se clasează pe locul 1516 în ierarhia magnaților, după ce anul trecut se afla pe locul 1818.

Astfel, fostul tenismen este al doilea cel mai bogat român, după frații Pavăl.

3. Daniel Dines

Daniel Dineș, fondatorul UIPath, care la finalul anului 2022 a avut mai puțin cu 1,3 miliarde de dolari. Anul acesta a ajuns la 1,6 miliarde de dolari.

Potrivit clasamentului Forbes, averea lui Daniel Dines s-a diminuat la o treime, din cauza scăderii înregistrate la bursă, astfel că în ediția din acest an omul de afaceri deține poziția a treia din clasament, cu o avere de 8 miliarde de lei.

4-5. Ion Stoica și Matei Zaharia

Databricks este o companie care dezvoltă tehnologii pentru baze de date, fondată în anul 2013, de un grup de profesori de la University of California, Berkeley. Printre fondatori se numără CEO-ul companiei, suedezul Ali Ghodsi și cei doi informaticieni de origine română: Ion Stoica și Matei Zaharia.

Averea celor doi a ajuns la 7,5 miliarde de lei, ceea ce îi poziționează pe locurile 4 și 5 în clasament.

6. Florin și Măriuca Talpeș

Florin și Măriuca Talpeș au pornit o afacere de la zero, imediat după revoluție. Compania lor, Softwin, oferea suport informatic pentru companiile din vest. Succesul nu a întârziat să apară, iar în 2001, compania s-a transformat în Bitdifender.

În prezent, soții Talpeș sunt pe locul 6 în TOP 10 cei mai bogați români, cu o avere de 4,7 miliarde de lei.

7. Ștefan Vuza

Ștefan Vuza conduce unul dintre cei mai importanți producători de produse chimice din România, cu strategie orientată spre eficiență tehnologică și energetică, chimie verde circulară și investiții în hidrogen.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Omul de afaceri ocupă locul 7 în clasament, cu o avere de 4,5 miliarde de lei.

Citește și: Sebastian Dobrincu a împlinit 25 de ani. Cum și-a sărbătorit tânărul milionar ziua de naștere

TOP 10 cei mai bogați români

Anastasia Soare

[Sursa foto: Shutterstock]

8. Anastasia Soare

Anastasia Soare este una dintre cele mai cunoscute femei de succes din lume. Regina sprâncenelor are o avere de 3,4 miliarde de lei, datorită companiei sale, Anastasia Beverly Hills.

9. Anca Vlad

Anca Vlad ocupă locul 9, din TOP 10 cei mai bogați români. Este una dintre cele mai cunoscute femei de succes, cu o avere de 2,8 miliarde de lei, fiind la conducerea Grupul Fildas-Catena

10. Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu

Pe ultimul loc s-au clasat Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, având o avere de 2,5 miliarde de lei. În 2022, cei doi au dezvoltat One United Properties, prin extinderea segmentului de birouri și diviziei de retail și prin achiziții strategice.

Surse: ziare.com, forbes.ro