
kanald.ro
Diverse
Toamna este momentul în care se strânge recolta de peste vară, iar tu te poți bucura de fructe și legume proaspete din plin. Mai mult, dacă îți dorești ca și atunci când vine frigul să ai parte de la fel de multe bunătăți, trebuie să te asiguri că vei începe pregătirile de iarnă și vei prepara fructele și legumele ce vor sta în cămară.
Iată cele mai importante 4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când îți dorești să te bucuri de gusturile toamnei:
În primul rând, pentru a te asigura că vei avea parte de cel mai bun gust e necesar să fii sigur că legumele și fructele pe care le vei congela sau le vei folosi în prepararea bunătăților de la borcan sunt cât se poate de proaspete.
2. Urmează toți pașii în ceea ce privește conservare cu ajutorul borcanelor
Atunci când îți dorești să pui bunătății la borcan, trebuie să urmezi câțiva pași preciși, tocmai pentru a te asigura că preparatele tale vor rezista pe parcursul iernii.
Astfel, canningul presupune punere alimentelor în borcane și sigilarea lor astfel încât aerul să nu pătrundă și să împiedice dezvoltarea bacteriilor. Așa că, cei 3 pași care nu trebuie să lipsească sunt: curățarea cu atenție a fructelor și a legumelor, sterilizarea borcanelor și a capacelor și sigilarea cu ajutorul căldurii, imediat ce le-ai umplut.3. Folosește-te de congelator
Un alt mod eficient prin care poți conserva fructe sau legume este conservarea.
4. Învață tehnici de uscare a alimentelor
Deshidratarea alimentelor este o altă metodă excelentă de a conserva alimentele pe termen lung. Poți să usuci fructele, legumele sau chiar carnea pentru a le păstra fără a pierde nutrienții și aromele. Un uscător de alimente este o investiție bună, dar poți încerca și metode tradiționale de uscare, cum ar fi uscatul la soare sau în cuptor. Rezultatul va fi gusturi concentrate și hrănitoare pentru sezonul rece.
În concluzie, pregătirea și conservarea alimentelor pentru zilele de iarnă sunt esențiale atunci când îți dorești să te bucuri cât mai mult de gusturile autentice ale toamnei.
Nu uita să etichetezi fiecare borcan sau pachet în parte, pentru a ști cu exactitate care este data la care le-ai realizat, astfel încât să te asiguri că își păstrează proprietățile așa cum ar trebui.Sursa foto: pexels.com