Toți șoferii trebuie să știe asta! Amendă de până la 700 de lei dacă mergi cu mașina așa pe stradă

Această greșeală frecvent folosită de mulți șoferi ar putea fi pedepsită scump. Iată ce nu ai voie să faci pe drumurile publice!

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Nu mulți șoferi cunosc această greșeală, care ar putea ajunge la o amendă de până la 700 de lei! Regulamentul de circulație pe drumurile publice trece trece prin diferite modificări, motiv pentru care toți șoferii trebuie să știe că este ilegal să modifici sistemul de evacuare al vehiculului pentru a îl face mai zgomotos.

Această decizie, în dorința de a arăta că poți conduce mașini tot mai puternice, îi poate costa scump pe șoferi.

Fie că vorbim despre proprietari de autoturisme sau de motociclete, diferiți șoferi își schimbă sistemul de evacuare pentru a face a îl face mult mai zgomotos și pentru a fi auziți mai bine în trafic. În conformitate cu legislația din România, șoferii și motocicliștii cu o evacuare zgomotoasă sunt amendați în conformitate cu articolul 100, aliniatul 1, punctul 7 din OUG 195/2002. Legea spune negru pe albă că particularitățile aferente conducerii unui autovehicul care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legală admisă sunt amendate.

Potrivit Agenției de Mediu, limita este între 45 și 55 de decibeli. Șoferii și motocicliștii care depășesc această limită se pot aștepta să fie taxați cu 4 sau 5 puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, dacă sunt opriți în trafic. Pedepasa poate fi și mai mare dacă agenții de circulație constată că șoferului îi este imposibil să reducă zgomotul, ceea ce l-ar putea lăsa și fără certificatul de înmatriculare al vehiculului

care încalcă legislația sau fără numere de înmatriculare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

masina

Ce nu au voie să facă șoferii pe drumurile publice

[Sursa foto: PixaBay]

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din portbagaj? Aceștia riscă o amendă usturătoare de până la 3.000 de lei

Șoferii riscă să rămână fără o sumă importantă în portofel, dacă sunt opriți de poliție pentru un control de rutină și nu aceste lucruri absolut esențiale în portbagajul mașinii.

Citeste si: Noi reguli de circulaţie. Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac live pe Facebook sau țin telefonul în mână la volan

Ei bine, toți cei care dețin un permis de conducere și au autoturism trebuie să știe că nu doar respectarea regulilor de circulație și comportamentul exemplar la volan îi scapă de probleme cu poliția. Agenții de la rutieră pot aplica amenzi în valoare de până la 3.000

de lei, o sumă destul de mare, dacă este să ne raportăm la salariul mediu brut din România. Citește continuarea articolului AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies