Totul despre boala Lyme, afecțiunea gravă de care suferă Justin Bieber

Toate detaliile despre boala Lyme, afecțiunea gravă de care suferă Justin Bieber.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Justin Bieber, diagnosticat cu boala Lyme


In articol:

Justin Bieber a dezvăluit că a fost diagnosticat cu boala Lyme, o boală gravă care se transmite la oameni prin înțepăturile căpușelor. Artistul canadian a anunțat că este bolnav după ce s-a vehiculat că s-ar droga, motiv pentru care a ajuns să arate foarte rău și să aibă pete pe piele.

Pe lângă boala Lyme, Justin Bieber a primit și diagnosticul de mononucleoză, o infecție virală cronică, despre care chiar el a spus că i-a afectat pielea, funcția creierului, energia și starea generală de sănătate.

Cântărețul de origine canadiana Justin Bieber s-a săturat de acuzațiile că s-ar droga cu metamfetamină, așa că a dezvăluit adevărul despre starea lui de sănătate. "Au fost câțiva ani grei. (...) Oamenii nu știu că am fost diagnosticat recent cu boala Lyme", a spus el.

Totul despre boala Lyme, afecțiunea gravă de care suferă Justin Bieber

Boala Lyme, afecțiunea de care suferă Justin Bieber, este o infecție bacteriană cauzată de căpușe. Simptomele pacienților variază, dar printre ele se numără eczeme, dureri musculare și de cap și oboseală. Bieber se află acum sub tratament, iar în curând lupta cu bolile de care suferă va fi lansată pe Youtube, în cadrul unui documentar despre viața lui.

O altă cântăreață de origine canadiană, Avril Lavigne, suferă de asemenea de boala Lyme.

Citeste si: NU incercati asa ceva acasa! O femeie indeparteaza o capusa cu ulei de menta! Este cea mai mare greseala!

"Mi-am petrecut ultimii ani acasă, bolnavă. Au fost cei mai răi ani din viaţa mea, am trecut prin bătălii fizice şi emoţionale. Am reuşit să transform lupta mea în muzică de care sunt foarte mândră. Am scris şi am înregistrat piese în pat sau pe canapea. Vă spun sincer că muzica m-a ajutat să mă vindec, m-a ţinut în viaţă. Am decis să fiu sinceră cu privire la chinul prin care am trecut, să fiu deschisă şi vulnerabilă. Şi, să fiu sinceră, o parte din mine încă nu vrea să vorbească despre ce înseamnă să fii bolnav pentru că aş vrea să las totul în urmă, dar ştiu că trebuie să o fac. Nu doar pentru că e o parte din viaţa mea, ci şi pentru că vreau să atrag atenţia asupra faptului că boala Lyme este foarte gravă. O singură muşcătură de gândac îţi poate distruge viaţa. Mulţi oameni nu ştiu că boala Lyme trebuie tratată imediat“, a spus Avril Lavigne, în septembrie 2018, la patru ani după ce s-a luptat cu afecțiunea gravă.

Avril Lavigne, diagnosticată și ea cu Boala Lyme

Avril Lavigne a scris o melodie "Head above water", despre care declară: "Este primul cântec pe care l-am scris într-unul dintre cele mai înspăimântătoare momente din viaţa mea. Am acceptat moartea şi îmi puteam simţi corpul cum rămâne fără viaţă, nu mai funcţiona. Simţeam că mă înec. De parcă eram sub apă şi trebuia să găsesc forţa pentru a mă ridica şi a trage aer în piept. Deasupra apei m-a ţinut faptul că m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute. M-am apropiat de El. Mama mea m-a ţinut în braţe. Am scris acest cântec pentru a-mi spune povestea“.

Ce este boala Lyme, cum se transmite și cum se manifestă

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi și poate fi transmisă la om prin mușcătura unei căpușe infectate. Atenție! Doar căpușele care sunt atașate de piele și se hrănesc cu sânge timp de cel puțin 17 ore pot transmite infecția cu bacteria Borrelia burgdorferi, tocmai de aceea, pentru a preveni infectarea, este indicat să fie extrase cât mai repede. Lyme este supranumită și "boala cu 1.000 de fețe" pentru că mimează simptomele altor boli. Printre semnele tipice ale bolii se numără febra, cefaleea, oboseala, dar și o iritație a pielii - eritem migrator.

Capușă

Sunt expuse la mușcăturile de căpușe persoanele care petrec mult timp în natură, ies la iarbă verde sau fac drumeții în zone cu iarbă, arbuști și tufișuri.

Boala Lyme evoluează în trei etape: în cazul primei faze este vorba despre o infecție localizată, urmată de infecție diseminată, iar faza a treia este afectarea tardivă, cronică.

Boala Lyme, afecțiunea de care suferă și Justin Bieber, nu este transmisibilă!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate