kanald.ro
Tradiții culinare în Postul Sfintei Maria 2023: O incursiune în gastronomia sănătoasă și spirituală
Tradiții culinare în Postul Sfintei Maria 2023: O incursiune în gastronomia sănătoasă și spirituală
Diverse
Tradiții culinare în Postul Sf. Maria 2023. Iată ce să pregătești în Postul Adormirii Maicii Domnului 2023!
Tradiții culinare pentru Postul Sf. Maria 2023. Ce pot credincioșii să pregătească de mâncare în Postul Adormirii Maicii Domnului 2023, care durează 2 săptămâni?
În fiecare an, pe data de 15 august, sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, cunoscută și sub numele de "Paștele de vară". Aceasta este o sărbătoare importantă în tradiția Bisericii și în evlavia populară, deoarece marchează ziua în care Fecioara Maria a părăsit această lume pentru a se uni cu Viața veșnică.
Citeste si: Tragedie la Inter Milano: a murit! Conferința lui Cristi Chivu, anulată- kanald.ro
Pentru a întâmpina această sărbătoare cu sufletul curat, Biserica a rânduit o perioadă de postire care durează două săptămâni, până pe 14 august. Postul Adormirii Maicii Domnului 2023 reprezintă un moment de creștere duhovnicească, o școală a pocăinței și a recunoștinței.
În această perioadă de post, ne pregătim pentru momentul în care Fecioara Maria, cea care a dat naștere Vieții, trece prin moarte, apoi învie și în cele din urmă este înălțată la Cer de către Fiul ei preaiubit, pentru a se bucura
Să ne amintim de virtuțile sublime ale Fecioarei Maria, pline de har, și să fim înțelepți în perioada de postire, pregătindu-ne astfel pentru întâlnirea cu Dumnezeu-Omul, Cel născut din Fecioara Maria. Postul Adormirii Maicii Domnului 2023 ne oferă o ocazie de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a experimenta milostivirea și ocrotirea Lui asupra noastră.
Citește și: Postul Sfintei Maria 2023: Ce este complet INTERZIS să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului
Tradiții culinare în Postul Sfintei Maria 2023: O incursiune în gastronomia sănătoasă și spirituală
Iată câteva tradiții culinare pe care credincioșii le pregătesc în Postul Adormirii Maicii Domnului 2023:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tigaie, căliți ceapa tocată până devine ușor transparentă. Adăugați ciupercile și nucile tăiate și căliți-le până devin ușor moi. Adăugați orezul și amestecați bine toate ingredientele. Condimentați compoziția cu sare, piper și cimbru, după gust. Opăriți foile de viță, tăiați codița, apoi puneți pe fiecare frunză o lingură de compoziție și îndoiți marginile frunzei peste umplutură pentru a forma sarmalele.
Într-o oală potrivită, așezați pe fundul ei câteva foi de viță, apoi așezați sarmalele în cercuri.
Alături de sărmăluțe puteți să preparați mămăliguță. Poftă bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți mazărea la fiert într-o oală cu apă și sare, urmând instrucțiunile de pe ambalajul cutiei. După ce fierbe, scurgeți mazărea și păstrați apa într-un bol.
Între timp, tăiați ceapa și morcovii în cuburi mici, iar ardeii în cuburi mai mari, pentru a avea texturi diferite în preparat. Încingeți uleiul într-o cratiță și căliți ceapa și morcovii până devin ușor moi. Adăugați boiaua, pasta de ardei dulce și amestecați de câteva ori.
Adăugați ardeii cuburi și cimbrul, apoi turnați 2 polonice de apă fiartă de la mazăre. Adăugați și foile de dafin, puneți capacul și lăsați totul să fiarbă.
Tăiați mărarul și adăugați-l peste compoziție, împreună cu roșiile, doar după ce legumele au fiert. Adăugați încă 2-3 polonice de apă în care a fiert mazărea, apoi adăugați mazărea scursă. Condimentați cu zahăr, sare și piper după gust.
Lăsați să fiarbă până compoziția mai scade puțin, pentru a intensifica aromele. Scoateți cratița de pe foc și serviți mâncarea de mazăre alături de câteva felii de pâine țărănească prăjită.
Citește și: Cum să te pregătești spiritual și trupește pentru Postul Sfintei Maria 2023
Tradiții culinare în Postul Sfintei Maria 2023: O incursiune în gastronomia sănătoasă și spirituală
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățați fasolea și spălați-o bine sub jetul de apă rece și lăsați-o la scurs pentru câteva minute. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o felii subțiri.
Într-o oală sau vas, încingeți uleiul și căliți ceapa până devine ușor rumenită. Adăugați fasolea în oală și acoperiți cu apă.
Lăsați fasolea să fiarbă până se înmoaie complet. Timpul de fierbere poate varia în funcție de tipul și dimensiunea fasolei, dar de obicei durează în jur de 30-45 de minute. Adăugați mai multă apă dacă este necesar. Între timp, spălați roșiile și tăiați-le felii.
Când fasolea este gata, adăugați roșiile în oală și mai lăsați vasul pe foc până dă un clocot scurt pentru a combina aromele. Condimentați cu sare și piper după gust. Presărați pătrunjelul verde mărunțit peste fasole. Poftă bună!
Surse: culinar.ro, doxologia.ro