Traian Băsescu trage un semnal de alarmă! "15 mai este prea devreme! Habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei"

Traian Băsescu avertizează cu privire la relaxarea restricțiilor începând cu data de 15 mai.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Traian Băsescu s-a arătat îngrijorat de decizia guvernului de a relaxa măsurile de izolare după jumătatea lunii mai. Fostul președinte este de părere că această "relaxare" ar trebui amânată pentru jumătatea lunii iunie.


In articol:

"Dragi decidenţi,
Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare !
15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste.
De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.
Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.

Citeste si: Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, acuzat de contaminarea în masă a cadrelor medicale, revine la conducere după ce s-a vindecat de infecțtia cu coronavirus

 

Traian Băsescu cere o amânare a noilor măsuri stabilite de guvern

Citeste si: Peste 33.000 măşti de protecţie, confiscate de poiţiştii din Bucureşti/ Materialele vor fi puse la dispoziţia autorităţilor sanitare pentru a fi distribuite gratuit

 
Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).
Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala.
Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.
Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.
Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii.
Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie.
Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2.
Întăriţi măsurile de carantină.
Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi.", a scris Traian Băsescu, joi, pe pagina lui de Facebook.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate