Ora de vară 2023. Vezi ce schimbări se produc în organismul uman

Când trecem la ora de vară în 2023. Cât de mult afectează acest eveniment organismul.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Cum afectează trecerea la ora de vară organismul. Vezi care sunt posibilele anxietăți, afecțiuni care afectează sănătatea sau stări de rău.

Cum afectează trecerea la ora de vară organismul

Trecerea la ora de vară a fost concepută pentru a economisi energie și pentru a ridica randamentul oamenilor, care sunt mult mai productivi pe timpul zilei. Cu toate acestea, evenimentul a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea indivizilor, afectată fiind de activitățile date peste cap.

Iată efectele negative ale trecerii la ora de vară:

Potrivit studiilor, persoanele pierd până la 50 de minute de somn în primele zile de la schimbarea orei de toamnă, din cauza adaptării mai grele la noul program. Astfel, lipsa de somn aduce de la sine instabilitate emoțională, problemă care va afecta toate activitățile persoanei în cauză. Emoțiile organismului sunt afectate, persoana devenind mai nemulțumită și nervoasă. O altă problemă pe care o aduce lipsa de somn este concentrarea scăzută a persoanelor sau tulburări de memorie.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

schimbare ora de vara 2023

Cum afectează organismul trecerea la ora de vară

[Sursa foto: Pexels.com]

Tot mai mulți medici spun că multe cazuri de infarct miocardic și AVC sunt înregistrate în perioada trecerii la ora de vară. Acest eveniment crește cu 25% riscul de a face atac de cord și rata unui accident vascular cerebral este mai mare cu 8% în primele zile de la schimbarea orei.

Citește și: Pe ce dată este echinocțiul de primăvară 2023. Când vine oficial primăvara astronomică?

Cea mai întâlnită afecțiune și lipsă a organismului după trecerea la ora de vară este la nivelul psihic. Persoanele tind să fie mai triste, mai dezorganizare și mai speriate în primele zile de la eveniment, deoarece programul este dat peste cap, agenda personală trebuie luată de la capăt și unele persoane consideră că nu mai au energia necesară de a lau totul de la 0. De aceea, indivizii sunt predispuși la dezvoltarea anxietății sau depresiei.

Când trecem la ora de vară în 2023

Românii se pregătesc de o zi mai lungă, lumină mai multă și energie mai concentrată. Ceasurile se vor da înainte cu o oră, ora 03:00 devenind 04:00. Țara noastră trece la ora de vară în ultimul weekend din luna martie.

Citește și: „Miercurea Sirenelor” 2023. Alarmele vor suna din nou în toate orașele României

Astfel, ceasurile se vor da înainte în noaptea de 25 spre 26, noapte în care vom dormi mai puțin cu o oră. Schimbarea orei de vară în România a fost prima dată introdusă în timpul Primului Război Mondial, când alte țări din Europa au adoptat aceeași schimbare.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Ortodox, miercuri, 1 martie 2023. Mare sărbătoare în prima zi de primăvară

Postul Paştelui 2023. Top 25 de rețete de post pe care poți să le încerci în această primăvară

Cum au fost îmbrăcate vedetele la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Imagini cu Andreea Esca, Adela Popescu și Sore | FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment

Theodor Andrei, declarații incriminatoare la două săptămâni după ce a ratat calificarea în finala Eurovison. Ce acuze grave aduce: "N-am avut voie să comentez nimic. Le-am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies