Trei zile de doliu national! Regina-Mamă Elena va fi înhumată lângă fiul ei! Ce nu ai voie să faci în aceste zile

Trei zile de doliu național au fost anunțate de Familia Regală după ce au hotărât să o reînhumeze pe Regina-Mamă Elena.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Regina-Mamă Elena va fi repatriată și adusă în cursul zilei de astăzi la București. După aterizare se va oficia o ceremonie la care publicul nu va avea acces. 

Citeste si: Actorii și-au luat rămas-bun de la Tamara Buciuceanu: „Oamenii plecau cu lacrimi în ochi”

Citeste si: Ioana Ginghină intră în politică după divorţul de Alexandru Papadopol? Actriţa a ieşit pe străzi, în geacă galbenă, să îi facă campanie lui Klaus Iohannis!

Citeste si: România a fost lovită de 2 cutremure noaptea trecută

Trei zile de doliu national. Ce nu ai voie să faci în aceste zile

O aeronavă a Forţelor Aeriene Române va ateriza la ora 12 pe Aeroportul Internaţional Otopeni, aducând înapoi sicriul Reginei Elena, pentru a fi înmormântată la Curtea de Argeş alături de fiul ei, regele Mihai I. După slujba de la aeroport, cortegiul funerar va pleca la Curtea de Argeş, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale a României. 

fara descriere

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală şi Regală vineri, 18 octombrie. Vineri şi sâmbătă, publicul se va putea închina şi reculege la catafalc. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, la miezul zilei, iar reînhumarea va avea loc la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, la ora 13:00.

Ultima dată când a fost declarat doliu național a fost pentru Regele Mihai al României, în zilele de pe 14, 15 şi 16 decembrie 2017. 

Ce nu ai voie să faci când este declarat doliul național 

Doliul naţional este starea de doliu instituită de autorităţile unei ţări pentru întregul teritoriu. Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern.

fara descriere

În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate