Ultimele clipe din viața lui Gabi Luncă! Una dintre fiice voia să se infecteze pentru a putea intra pe secția unde era mama ei: „Să ajung pacient ATI ca să pot fi lângă măicuța mea”

Una dintre fiicele lui Gabi Luncă spune că voia să se infecteze cu coronavirus pentru a i se permite accesul la mama ei.

Familia lui Gabi Luncă
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Gabi Luncă s-a stins prea devreme, spun copii artistei, care au singur regret în suflet, acela că nu au insitat de la început ca mama lor să fie internată în spital și că nu s-au folosit de numele ei pentru a ajunge în fața doctorilor cunoscuți din România.

Artista de muzică lăutărească a murit din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, după ce a dezvoltat o formă extrem de gravă. 

Familia a dus-o la Matei Balș, iar medicii de acolo i-au prescris un tratament și au trimis-o acasă. După patru zile, starea ei era extrem de gravă, saturația oxigenului din sânge fiind alarmant de scăzută. A ajuns în cele din urmă la Spitalul Județean Ilfov, unde medicii s-au luptat să o salveze. A fost prea târziu. Plămânii erau afectați în proporție de 90%, iar pe 2 aprilie i-a fost declarat decesul. Gabi Luncă va fi înmormântată astăzi, 6 aprilie. Iată cum au fost ultimle zile din viața artistei, înainte și după ce a fost internată la ATI. 

Rebeca Onoriu, una dintre fiicele artistei
Rebeca Onoriu, una dintre fiicele artistei[Sursa foto: Captură ]

Copiii artistei, neputincioși: „Am vrut să mă contaminez, să ajung la ATI și să am grijă de mama” 

Rebeca Onoriu spune că de când a aflat că mama ei era infectată cu coronavirus nu a mai avut liniște, iar când a dezvoltat simtome grave cu atât mai mult a fost devastată de durere. Tânăra spune că se simțea legată de mâini și de picioare în această situație, dar era dispusă să facă orice sacrificiu pentru a-și vedea mama bine. Fata spune că s-a oferit donator de organe în cazul în care artistei i-ar fi cedat vreunul.

Ba mai mult, era chia dispusă să se infecteze cu virusul SARS-CoV-2 pentru a ajunge pe secția de Terapie Intensivă unde era internată Gabi Luncă. 

„Eu nici acum nu accept că mama nu mai e. Vă arăt telefonul meu, acum 25 de minute am sunat-o și nu o dată. O sun zilnic și am vorbit cu dânsa, la început vorbeam ok, simțeam suflul dânsei că nu mai e același, că nu mai e în putere, că nu mai e măicuța mea și tot timpul i-am cerut să lupte.

M-a sunat după o săptămână, trecuse pe o mască pe întreaga fața.(...) M-am oferit donator de organe, m-am gândit că vor ceda și rinichii, m-am gândit în primă fază la plămâni, dar v-am spus am fost dispusă să mă contaminez, să ajung pacient ATI ca să pot fi lângă măicuța mea să o îngrijesc”, a declarat Rebeca Onoriu pentru un post de televiziune. 

Gabi Luncă
Gabi Luncă

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

Calvarul lui Gabi Luncă a început în martie, pe la începutul lunii. Se pare că artista și-ar fi prevestit cumva tragedia, spune chiar una dintre fiicele sale. 

Citeste si: Gabi Luncă, înmormântată precum o regină! Când va fi condusă pe ultimul drum: „Asta a fost dorința mamei mele...”

„În ultima noapte în care măicuța mea a fost acasă(...) mi-a cerut să o las ca să se roage. În noaptea aceea am insistat să mă lase să stau la rugaciune(...) Mi-a spus că de câteva seri are o vedenie: o pădure de pomi desfrunziți, în zăpadă, în mijlocul cărora se face o alee cu un gard alb de o parte și de cealaltă. Ea s-a uitat și se întreba oare cine vine pe acea alee. Apoi mi-a zis că a văzut o poieniță de flori și era așa frumos. Draga de ea credea că sunt situații grele din viață pe care le va schimba Domnul în ceva bun. Eu știind boala de care suferă mi-am dat seama că este o premoniție și că Domnul o va scoate din lumea aceasta.(...) Mi-a spus că am făcut foarte bine că am dus-o la spital", a dezvăluit Estera. 

Estera, una dintre fiicele artistei
Estera, una dintre fiicele artistei[Sursa foto: Captură ]

„La Matei Balș a stat 6 ore pe hol, fără să mănânce, fără să bea apă”

Familia ei, disperată să o ajute să se însănătoșească, a dus-o de urgență la la Institutul Matei Balș, însă medicii i-au dat doar un tratament și au trimis-o acasă. După patru zile, starea ei de sănătate s-a agravat, iar la recomandarea unor prieteni, copiii au dus-o la la Spitalul Județean Ilfov. A fost târziu. Gabi Luncă avea plămânii afectați în proporție de 90%. 

"La Matei Balș a stat 6 ore pe hol, fără să mănânce, fără să bea apă. I-au făcut evaluare, i-au dat un tratament(...) și trimisă acasă. Acasă i-am dat tratamentul vreme de patru zile: miercuri, joi vineri. Sâmbătă dimineața a făcut febră și a scăzut saturația de oxigen.(...) Când am dus-o la spital a stat încă patru ore pe holuri. Până a scăzut saturația la 88. A stat acolo, nu erau pacienți.

S-a scăpat cineva și i-a spus fiului meu că e Gabi Luncă și că ar fi presiunea prea mare să rămână în spital și atunci au invocat motivul că nu mai au locuri.(...) Am dus-o la Spitalul Județean Ilfov la recomandarea unor prieteni(...) Am apreciat atitudinea acestor medici și am să spun doar cuvinte de laudă pentru că nu au intubat-o. Era lucidă, cooperantă. Abia miercuri i-au făcut CT și ne-a spus că are afectare pulmonară peste 90%.(...) Ultima dată când am vorbit mi-a spus că am făcut bine că am adus-o la spital să nu o cer acasă", a mai spus Estera. 

Estera își cere iertare de la mama ei că nu a putut face mai mult, că nu s-a folosit de numele ei pentru a o aduce în fața doctorilor de renume, care, poate, i-ar fi oferit o șansă la viață. 

Citeste si: Gabi Luncă va fi condusă pe ultimul drum marți! Ceremonia se va desfășura într-un cadru restrâns

„I-aș cere iertare că nu i-am spus că are COVID. I-aș cere iertare că am dus-o la spital și că am acceptat să mi-o dea doctorii acasă și nu am insistat să stea internată. I-aș cere iertare că nu am uzat de numele ei ca să ajung la doctori renumiți și să fac mai mult", a mai explicat Estera, vizibil afectată. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Decesele lui Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga și Gabi Luncă puteau fi evitate! Ce greșeală au făcut artiștii

Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Gabi Luncă! Mesajul cutremurător transmis de cântăreață: "Am fost şocată..."

Mesaje de condoleanțe. Cum să îți arăți compasiunea față de persoanele care au un deces în familie. Ce nu e potrivit să spui când moare cineva

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

E regulă pentru toți românii. Ce e obligatoriu pentru slujba de Paște? Florin Cîțu a anunțat chiar acum

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Cel mai rușinos moment de la funeraliile Printului Philip. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies