Ultimele luni ale lui Ducu Darie. „Era foarte slăbit, era cât un fir de ață și nu mai avea putere” | VIDEO

Cel mai pretios lucru pe care il avem e timpul, spunea Ducu Darie, cu putin timp inainte ca necrutatoarea boala sa il puna la pamant. Din pacate pentru el - in ultimii ani - timpul a trecut extrem de dureros. Insa regizorul a dus suferinta in spate cu demnitate. Nu s-a plans si a muncit pana cand a inchis ochii, spun bulversati actorii cu care a lucrat. Multora el a fost cel care le-a deschis sufletele spre teatru si pentru asta ii multumesc!

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Pentru Alexandru Darie timpul s-a oprit brutal la 60 de ani. Imediat dupa aflarea vestii triste - regizoarea Chris Simion - care a invins cancerul si care i-a fost alaturi in lupta cu teribila boala a postat un mesaj sfasietor langa o poza tulburatoare cu Ducu, extrem de slabit.

„Astazi, maine si mai departe o să-l tin la fel de strâns în brate. E omul care mi-a deschis fereste în suflet si m-a făcut să iubesc teatrul. Nu i-am spus niciodată, simplu, direct, cât de mult îl apreciez si cât de îl iubesc, cât de profund m-au transformat spectacolele pe care le-a făcut si că o parte din ceea ce sunt astăzi i se datorează”, a scris Chris Simion.

„Artistul care a trait in fiul meu s-a trezit de mic, spunea tatal lui Ducu, Iurie Darie. Iar el a cofirmat mereu ca scena l-a fascinat devreme, cand abia putea sa umble.

Ca regizor si manager a excelat mereu. La teatrul pe care l-a condus cu mana de fier - Bulandra - actorii joaca aproape intotdeauna cu casele inchise. In viata de zi cu cu zi, insa, Ducu Darie era o persoana extrem de discreta. Putini au fost cei care i-au stiut suferinta care l-a macinat.

Ultimele luni ale lui Ducu Darie

In ultimii ani a dus pe picioare o boala crunta, ciroza hepatica, boala care - in cele din urma - l-a pus la pamant. Fusese diagnosticat in 2016, iar de atunci era sub tratament.

In urma cu cateva saptamani, insa, ceva rau s-a intamplat. Regizorul n-a mai putut sa respire si a fost conectat la aparatele de ventilatie mecanica. Ulterior, o depresie imunitara i-a agravat si mai tare starea de sanatate, iar doctorii nu l-au mai putut salva.

Potrivit Agentiei Nationale de Transplant, Ducu Darie nu era inscris pe vreo lista in asteptarea unui alt organ.

Ultimele luni ale lui Ducu Darie. Mărturia lui Lucian Mândruță

LUCIAN MINDRUTA, JURNALIST: M-am revazut cu el de curand, acum vreo doua sau trei luni. Corpul era foarte slabit, era cat un fir de ata si nu mai avea putere. Figura lui era, pur si simplu, subtiata de suferinta.

In ciuda suferintei - el a continuat sa munceasca la ultima productie - „Coriolanus"! Spectacolul avea sa se bucure de un succes rasunator si va ramane piesa-testament a regizorului.

SERBAN PAVLU -- ACTOR: Am stat impreuna mai bine de un an si jumatate si am lucrat la acest spectacol. Este, cu siguranta, cel mai important rol pe care l-am facut vreodata in teatru si care nu are cum sa nu te marcheze in bine sau in rau. Sunt foarte dezorientat si lovit de disparitia lui. A fost un tip care a stiut sa adune oameni in jurul lui. Se adunau cu drag, lucrau cu drag.

Toti cei care l-au pretuit si l-au iubit isi pot lua ramas bun de la cel care a infruntat demn frica de moarte si a plecat intr-o alta lume impacat cu tot.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate