Trupul neînsuflețit al lui Ducu Darie va fi depus la Teatrul Bulandra. Unde va fi înmormântat apoi

Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie, a murit ieri, după o perioadă intensă de suferință cu boala

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Alexandru Darie, fiul regretatului Iurie Darie, a murit ieri, după o perioadă intensă de suferință cu boala. Regizorul avea 60 de ani și suferea de ciroză hepatică.
Trupul lui neînsuflețit urmează să fie depus la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra, în cursul zilei de vineri, după cum se anunță într-un comunicat oficial al instituției.

"Astăzi, la ora 2.00 p.m. (n.r.: miercuri), a încetat din viață după o scurtă și fulgerătoare suferinţă regizorul Alexandru Darie, omul care timp de 17 ani a condus Teatrul Bulandra. Parcursul lui creator se identifică în ultimii 27 de ani cu Teatrul Bulandra, care a reprezentat viaţa lui artistică. Alexandru Darie va fi depus vineri, 20 septembrie, ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, 22 septembrie, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase pe care le vom anunța ulterior. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu”, se arată în anunț.

Citeste si: Mesajul impresionant al lui Lucian Mîndruță după moartea lui Ducu Darie: "Avea nevoie de un ficat nou, dar nu s-a băgat în față"

Citeste si: Motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea lui Ducu Darie

 

 

Ducu Darie se lupta singur cu boala. Numele lui nu figura pe nicio listă de transplant

fara descriere

 

Suferința regretatului regizor a început în 2016, atunci când a fost diagnosticat cu ciroză hepatică în stadiu incipient. În ciuda diagnosticului, Ducu Darie a continuat să lucreze și să trăiască de parcă ar fi fost sănătos tun, ducându-și la bun sfârșit proiectele.

"Îngrijit de medici de la spitalele Elias şi Ponderas, supravegheat de doamna doctor Dana Safta, cea pe care o numea îngerul lui păzitor, s-a aflat sub tratament în ultimii 2 ani iar afecțiunea hepatică s-a menținut în parametrii inițiali, fără modificări evolutive, neprezentând vreo complicație, fără probleme portale, esofagiene și fără episoade hemoragice. Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic și nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant.

În ultima perioadă a fost tratat de doamna doctor Mariana Mihăilă, unul dintre cei mai buni specialiști în boli de ficat de la Spitalul Clinic Fundeni din București. La începutul lunii septembrie a prezentat afecțiuni respiratorii care s-au complicat și au necesitat ventilare mecanică. Ulterior au apărut și alte complicații, pe fondul unei depresii imunitare și a instalării sindromului de coagulare intra vasculară diseminată. S-a aflat sub îngrijirea secției de terapie intensivă condusă de doamna profesor doctor Dana Tomescu, unde s-a considerat norocos că ajuns și unde a afirmat că nu credea să fie atât de bine. Și într-adevăr acolo, doamna profesor, echipa de medici, asistente, infirmiere au făcut totul pentru el, la nivelul oricărui alt centru medical din lume, atât pentru menținerea vieții cât și în ultimele clipe, pentru liniștea și respectul acordat unui suflet care pleacă într-o altă Lume. Le suntem profund recunoscători tuturor pentru că i-au confirmat credința că totul în viață este despre Oameni și Umanitatea lor!”, se mai arată într-un anunț.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate