Un al doilea angajat al Ministerului Justiţiei a fost confirmat cu coronavirus

Un al doilea angajat al Ministerului Justiţiei, care lucrează la direcţia de contencios, a fost confirmat cu coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Un al doilea angajat al Ministerului Justiţiei, care lucrează la direcţia de contencios, a fost confirmat cu coronavirus, a anunţat, joi seară, instituţia.

Ministerul Justiţiei anunţă confirmarea, în cursul acestei seri, a unui al doilea caz de COVID-19, în persoana unui angajat din cadrul direcţiei de contencios, potrivit news.ro

"Au fost dispuse imediat măsurile legale şi anunţată DSP Bucureşti pentru începerea anchetei epidemiologice", a arătat Ministerul Justiţiei.

Un prim angajat al Ministerului Justiţiei, care lucrează în Departamentul de buget finanţe, a fost confirmat, joi, cu coronavirus. Persoana respectivă nu a mai fost la birou din 3 aprilie. Ministerul Justiţiei rămâne operaţional complet, angajaţii lucrând online şi telefonic. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut evacuarea instituţiei, prima zi de lucru în sediu urmând a fi în 14 aprilie.

Marcel Vela a anuntat Ordonanta militara nr. 8

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat o nouă ordonanţă militară referitoare la restricţiile de circulaţie, urmând ca circulaţia în afara locuinţei după ora 22:00 să fie permisă pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial şi pentru apicultori. Vela a anunţat şi că pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pe perioada stării de urgenţă. Exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de gâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie este suspendat pe durata stării de urgenta.

Apicultorii şi persoanele care se ocupă cu pescuitul comercial sunt exceptate de la aplicarea restricţiilor de circulaţie impuse după ora 22:00.

 

Apicultorii se pot deplasa între şi dinspre stupină.

”Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locaţia stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calităţii de apicultor se face cu adeverinţa ce cuprinde codul de stupină eliberată de oficiile judeţene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calităţii de apicultor şi a proprietăţii asupra stupilor. (3) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei pentru achiziţia de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule şi servicii de reparaţii auto”, se arată în textul Ordonanţei Militare nr.8.

Interdicţia referitoare la zborurile pe relaţia Spania este prelungită.

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale”, se arată în document.

De asemenea, conform lui Vela, pieţele agro-alimentare vor rămâne deschise pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

Citeste mai multe aici. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate