Un bărbat a căzut 20 de metri în gol în timp ce se cățăra pe un versant din Cheile Turzii

Un bărbat s-a accidentat grav în prima zi de weekend de la ridicarea stării de urgență.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca a căzut, sâmbătă, de la o înălţime de 20-30 de metri, în timp ce se căţăra pe un versant din Cheile Turzii. Salvmontiştii au reuşit să ajungă la el şi să îl pregătească pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului SMURD, bărbatul fiind dus într-o zonă mai accesibilă pentru a fi stabilizat şi dus la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au arătat că au fost solicitaţi, sâmbătă, printr-un apel de urgenţă, să intervină pentru a salva un bărbat care ar fi căzut de pe un versant din Cheile Turzii.

Citeste si: Autopsia lui Kobe Bryant, făcută publică! Au ieșit la iveală detalii teribile! Cum a murit sportivul

 


Ca urmare, au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul salvamont din Cheile Turzii.

"Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălţime între 20-30 metri şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petreşti). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-a pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului", au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Citeste si: O mare televiziune din România se închide! Acuzații de conspirație și reclame nemarcate

 

Echipajul elicopterului SMURD a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.

Intervenţia a avut un grad ridicat de risc.

Potrivit Poliţiei Judeţene Cluj, bărbatul în vârstă de 33 de ani este din Cluj-Napoca şi partcipa la o căţărare, în zona cunoscută ca "Peretele aerian".

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate