Un copil de trei ani din Botoșani a murit în ambulanță! Tatăl micuțului face acuzații grave„L-au luat viu și a ajuns mort!”

Tragedie în Botoșani, unde un copil de doar trei a fost luat de ambulanță viu și a ajuns la spital mort!

Tragedie în Botoșani!
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Situație incredibilă în Botoșani! Părinții unui copil de trei ani acuză serviciul de ambulanță de incompetență, după ce fiul lor de doar trei ani, în stare gravă, a fost luat de ambulanță viu, însă, până la spital acesta a murit în condiții suspecte! Prima ambuanță a venit fără medic, iar a doua a ajuns după mai bine de o oră, iar starea

micuțului de degradaata vizibil. Iată, însă, care este poziția serviciului de Ambulanță Botoșani. 

Tragedie în Botoșani!
Tragedie în Botoșani![Sursa foto: PixaBay]

Familia acuză serviciul de ambulanță de incompetență 

Mircuri seară, copilul de trei ani a început să se simtă vizibil rău, în timp ce se afla în grija bunicii și a unui unchi. Copilul a început să scuipe sânge, iar asta i-a alertat pe membrii familiei, care au sunta imediat la 112, iar de aici a început infernul pentru părinți. 

„A stat o salvare acolo cu el, eu nu am putut să îl iau, și a așteptat acea salvare o oră medicul principal cu o altă salvare. Și băiatul meu a murit pe drum încoace. Dacă eram eu, ajungeam de 5 ori la spital cu el. Eu am făcut 100 de km aseară, ei au făcut 30.  

Citeste si: Un bebeluș de doar un an s-a stins din viață după ce a fost dat în grija unor părinți adoptivi. Cei doi soți au fost arestați fiind suspecți de crimă

S-a simțit rău, a început să scuipe sânge, ei s-au panicat și au sunat la salvare. L-au luat viu și a ajuns mort la spital. Pe mine mă deranjează că a stat o oră prima salvare ca să vină a doua. De ce nu au trimis medicul? Au trimis un amărât de asistent”, a declarat Alexandru Mancaș, tatăl copilului.  

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Tragedie în Botoșani!
Tragedie în Botoșani![Sursa foto: DSU]

Cum se apără Serviciul de Ambulanță Botoșani 

Se pare că a început un război al declarațiilor! Tatăl spune că după ce prima ambulanță a venit fără medic, au așteptat circa o oră pentru al doilea echipaj. Purtătorul de cuvânt al Ambulanței Botoșani spune, însă, că a doua ambulanță a venit la interval de 20 de minute față de prima. 

Se pare că în primă față nu au crezut că băiatul ar fi o urgență medicală, pentru că spune purtătorul de cuvânt, simptomele menționate de familia micuțului sunt „frecvente la această vârstă la copii”. Deși părinții spun că cel mic a fost preluat în viață de a doua ambulanță, medicii spun că acesta nu avea semne vitale. 

Citeste si: Crimă teribilă la Brăila! Un bărbat a fost înjunghiat de peste 100 de ori, cu două cuțite

„Am primit un apel la ora 23:26, din localitatea Victoria, situată la aproximativ 50 de km de stația de bază Botoșani. Motivele solicitării erau similare unei crize comițiale. O scurtă pierdere de conștiență, și lucru întâlnit frecvent la această vârstă la copii, febră... 

În prima clipă, și lucrul acesta poate fi verificat, a fost trimit un echipaj B, care a plecat în interval de maximum 3 minute. Verificat pe datele pe care le avem pe înregistrarea electronică. La 23:29. Am trimis un echipaj și analiza de a trimite un al doilea echipaj se face în funcție de parametrii vitali care sunt confirmați de către apelant. 

La un interval de 3 minute distanță, dispecerul a revenit și părinții au confirmat că cel mic are puls și respiră. Și lucrul acesta a făcut să nu fie necesară trimiterea unui al doilea echipaj. Au mai fost 3 asemenea convorbiri prin care dispecerul a vorbit cu familia, ei s-au oferit să iasă în întâmpinare și au plecat cu o mașină proprie, iar noi am sunat să vedem unde este punctul de întâlnire, ca să știm să nu meargă pe alt traseu și au confirmat încă de 2 ori că cel mic are puls și respiră. 

După douăzeci și ceva de minute, la preluarea copilului de către echipajul cu asistent medical, a fost monitorizat prompt și s-a scos un traseu electrocadiografic care arăta că băiatul este în asistolă. Adică nu avea semne vitale. Deci el a fost preluat în asistolă, nu s-a întâmplat în ambulanță. 

În momentul în care echipajul B primește un copil în asistolă, fără semne vitale, atunci cheamă în întâmpinare un echipaj cu medic, care a ajuns și el. Echipajul cu medic a ajuns după douăzeci și ceva de minute. 

S-a aplicat protocolul de resuscitare, dar copilul era deja fără semne vitale”, a declarat Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt Ambulanță Botoșani. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Polițiștii din Capitală îl caută pe Sebi, băiatul dispărut fără urmă din Arad! Au trecut trei săptămâni de când copilul este de negăsit

Descoperire macabră! Un bebeluș a fost găsit mort printre gunoaie, într-o fabrică de reciclare din Rusia

O mamă și-a dezbrăcat cei trei copii într-o pădure! Femeia i-a lăsat să înghețe la minus 15 grade

Smiley, noi detalii despre starea de sănătate a Ginei Pistol: „Se mișcă greu”

Viviana Sposub se mărită cu George Burcea! Andreea Bălan, în stare de șoc. Va face pasul cel mare

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Istoria secretă. Eminescu iubea marea, da nu voia Dobrogea. Sau detesta Rusia țaristă?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies