"Un miliard de oameni s-ar putea imbolnavi de coronavirus" - Care sunt tarile aflate in mare pericol

Aproximativ un miliard de oameni ar putea sa se imbolnaveasca de coronavirus, daca marile puteri ale lumii nu se implica.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

coronavirus-un-miliard-de-oameni.


In articol:

Comitetul International de Salvare avertizeaza ca infectarea cu noul coronavirus ar putea afecta pana la un miliard de persoane. Reprezentantii CIS fac un apel pentru ajutorarea tarilor sarace, vulnerabile in fata virusului.

"Un miliard de oameni s-ar putea imbolnavi de coronavirus" - Care sunt tarile aflate in mare pericol

Intr-un raport al Comitetului International de Salvare, citat de BBC si bazat pe datele oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, se arata ca intre 500 de milioane si un miliard de oameni risca sa se imbolnaveasca de coronavirus. Oficialii CIS cer guvernelor marilor puteri ale lumii sa se implice si sa ajute urgent tari vulnerabile si foarte fragile precum Afganistan sau Siria. In plus, numarul deceselor ar putea depasi 3 milioane daca nu se intervine in zonele sarace ale lumii, afectate inclusiv de razboaie.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Citeste si: România a ajuns la 11.978 de cazuri de COVID-19. 362 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Bilanțul deceselor este de 675

Citeste si: Un politician renumit din Romania: "Cer sa fiu lasat sa ma autoinfectez. Sa demonstrez ca nu se intampla nimic"

Citeste si: Olivia Steer iese la atac: ”E un genocid”! Vedeta reacționează dur la măsurile anti-COVID-19 luate de autorități!

"Aceste numere ar trebui sa serveasca drept un apel la trezire. Adevarat amploare a pandemiei, una devastatoare si disproportionata, nu s-a simtit inca in tarile fragile si devastate de razboaie. Singura solutie e sa le sarim rapid in ajutor. Guvernele TREBUIE sa lucreze impreuna", a declarat britanicul David Miliband, directorul Comitetului International de Salvare.

Citeste si: Spania va începe relaxarea măsurilor pe 4 mai. Ieşirea din izolare va fi făcută în patru faze care vor dura până la opt săptămâni

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate