Un nou cutremur în România! Vine la câteva ore distanță de altul. A fost și mai puternic! Ce magnitudine a avut

Un alt cutremur s-a produs în România astăzi, la câteva ore distanță de un seism cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Seismul s-a produs la ora 10:53 în judeţul Vrancea şi a avut o magnitudine de 3.5 pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 92km. Cele mai apropiate oraşele de epicentrul seismului sunt Odobeşti (36km), Panciu (40km), Oneşti (43km), Târgu Ocna (49km) şi Focşani (50km). 

Un alt cutremur însemnat, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, a avut loc azi-noapte, la ora 03:52. Seismul s-a produs la adâncimea de 126 de kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentrul seismului sunt Nehoiu (5km), Vălenii de Munte (33km), Urlați (39km), Slănic (40km), Întorsura Buzăului (40km). 

Un cutremur apropiat ca magnitudine de cele două a avut loc și în urmă cu două zile în zona Vrancea. Seismul respectiv s-a produs pe 9 iulie la ora 09:21:26 în zona seismică Vrancea, județul Buzău și a avut magnitudinea 2.7 pe scara Richter. Acesta s-a produs la o adâncime mai mică decât cel de azi-noapte, de 72 de kilometri.

Cutremurul de marți s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (15km), Urlați (30km), Mizil (30km), Vălenii de Munte (33km), Boldești-Scăeni (42km).

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

  

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate