Un oltean a sunat la 112 de aproape zece mii de ori. Serviciul de Transmisiuni Speciale trage un semnal de alarmă

O persoană din județul Olt a sunat la numărul de urgență 112 de 9.544 de ori, a anunțat Serviciul de Transmisiuni Speciale. Reprezentanții STS atrag atenția că sute de mii de apeluri sunt abuzive.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Apeluri abuzive la 112
STS, statistică privind apelurile false


In articol:

Recordul pentru cele mai multe apeluri la 112 este deținut de un oltean, care a sunat de aproape zece mii de ori la numărul de urgență. Alți 44 de români au apelat de cel puțin 1.000 de ori, anunță Serviciul de Transmisiuni Speciale.

Reprezentanții STS trag un semnal de alarmă că multe apeluri au fost abuzive. Peste 311.000 de astfel de apeluri doar în primul semestru din 2020.

Astfel că, în primele 6 luni ale anului 2020, în Sistemul 112 au fost preluate peste 4,8 milioane de apeluri, dintre care 2,6 milioane au reprezentat urgențe, potrivit STS. Peste 311.000, respectiv 6,47%, au fost apeluri abuzive.

Citeste si: Sfatul zilei, 22 august 2020: se recomandă momente de relaxare pentru anumiți nativi, însă și concentrare și asumare din partea altora

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Dan Badea! Și-a cerut din nou soția cu un inel predestinat: „Acest nou inel va fi folosit de Arias pentru...”

Citeste si: George Mihai si Andreea Stravoiu deschid un nou sezon “ROventura” cu o incursiune in inima Bucovinei, la Gura Humorului, sambata, de la ora 15:00

Românii sună la 112 pentru a face glume 

Reprezentanții STS spun că multe persoane sună la 112 pentru a cere informații, iar altele doar pentru a face farse.

„Cetățenii au sunat în repetate rânduri în mod abuziv, fără să aibă o urgență reală, au făcut glume ori au adus injurii operatorilor, au solicitat informații sau au folosit linia de urgență în contextul unor evenimente pentru care nu era necesară intervenția agențiilor specializate (Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, SALVAMONT etc)”, precizează aceștia.

De exemplu, un cetățean din Giurgiu, care s-a recomandat cu numele de „Iulian”, a sunat, în doar două luni de zile, de peste 1.500 de ori la 112 fără a avea vreo urgență. El invoca motive care nu necesitau intervenția operativă a echipajelor specializate.

Bărbatul a fost identificat de către polițiști și a primit o amendă, care l-a determinat să nu mai sune la 112 fără motiv.

Ce sancțiuni riscă o persoană care sună abuziv la 112

Apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă de până la 2.000 de lei și până la 200 de ore de activități în folosul comunității, iar dacă echipele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei și până la 400 de ore de activități în folosul comunității.

 

Urmatorul articol
Citește și:

George Mihai si Andreea Stravoiu deschid un nou sezon “ROventura” cu o incursiune in inima Bucovinei, la Gura Humorului, sambata, de la ora 15:00

Gestul emoționant făcut de Dan Badea! Și-a cerut din nou soția cu un inel predestinat: „Acest nou inel va fi folosit de Arias pentru...”

8 trăsături ale zodiei Balanță. De ce i se spune justițiarul horoscopului?

Emily Burghelea face noi dezvăluiri. Cu ce se ocupă fosta asistentă TV, după ce și-a dat demisia în direct: „De când am plecat din televiziune sunt...”

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies