kanald.ro
Diverse
Un pescar român a făcut valuri pe internet după o captură bizară: "Ce nație de pește e acesta?" Descoperirea este uluitoare: "Acum 50 de ani nu se prindeau decât pe litoral"
Imaginea cu peștele a stârnit o mulțime de reacții, iar sute de pasionați de pescuit au început să-și dea cu părere în secțiunea de comentarii.
Un pescar a avut parte de o surpriză în toată regula atunci când a scos firul undiței din apă, căci nici nu-și imagina o asemenea captură neașteptată! După ce a inspectat peștele mai atent s-a decis să ceară ajutorul altor pescari pentru a identifica specia care i-a mușcat momeala. Misterul a fost în cele din urmă deslușit, însă unele teorii ale internauților întreg orice imaginație!
Peștele care a împărțit internetul în două! Ce a prins, de fapt, pescarul?
Pentru că nu avea habar despre captura sa, internautul a cerut ajutorul pe un grup de pe rețelele de socializare dedicat pescarilor și a avut parte de mai multe răspunsuri decât se aștepta, căci postarea sa s strâns aproape o mie de comentarii, iar fiecare pescar a venit cu propria sa teorie:
„O specie de pește f. f. invaziva! Acum circa 50 de ani, nu se prindeau decit pe litoral! Acum, de cind s-a dat în funcție canalul, au pătruns pe Dunăre în sus, pina la baraj și pe toate varsarile de riuri, bălți de revărsare a Dunării și de aici, pe toate păsările de baltă s-au răspândit, pina în apele de munte! Sint o pagubă și un pericol iminent, pentru fauna piscicola din România! Tot așa și cu acel Somn African!/ Asta este guvide toată ziua, au fost și înca sunt aduși din porturile Marii Negre pe Dunăre prin balastul de la barje, au o capacitate extraordinara de a se adapta, drept
Citeste si: Care este orașul din România cu cea mai bună calitate a vieții. Are cel mai curat aer din toată Europa
În timp ce unii se îndoiau de gustul său, dar și de cât de comestibil este, de fapt: „Mulți comentați că sunt gustosi cred că mănânc orice mortaciune găsesc în apă/ La cum arată și la vremurile care vor veni cred cu siguranță că va fi bun de consum”, alții au deslușit misterul. Se pare că peștele despre care toți și-au dat cu părerea este guvid, o specie extrem de răspândită în România, din care se pare că ies delicatese alese, spun unii internauți: „ Guvid e! Prinde mai mult și faci o saramură în ciuda circotasilor. Poftă bună/ Guvid foarte bun/ Se coace pe piatră și se servește la scobitoare cu mujdei și un păhărel de țuică!”.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Citeste si: Cum să pregătești cel mai bun ceai de tei. Secretul pentru un preparat de nota 10
Ei bine, se pare că are câte o poreclă în mai toate zonele în care se găsește: „Guvid și îi spune și Mealca!/ Moacă sau poapă îi zicea în zona unde am crescut eu (râul mare retezat) inca mai sunt dar rari... Din pacate../ Pitecandrop. Avem și la noi așa ceva/ Ghiborț îi zice pe la Bacău dacă nu mă înșel!sânt foarte urâți și prind destul de mult/ Jgovâlc de râu, frumos exemplar”.