Un preot din Botoșani a fost caterisit! Ce făcea în timpul slujbelor întrece orice imaginație: „Refuza să le ofere Sfânta Împărtăşanie până nu aruncau în foc, de faţă cu el, cardurile de sănătate”

Un preot din Botoșani a fost caterisit după ce i-a sfătuit pe creștini să își arunce cardurile în foc . Explicația lui este halucinantă.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Mitrolopolia Moldovei și Bucovinei s-a sesizat în urmă cu mai mulți ani cu privire la preotul Ioan Ungurean din Schit-Orăşeni, judeţul Botoşani, după o serie de fapte care nu respectau dogmele bisericești.

Citeste si: O tânără din Galați a mers la ghenă, să lase gunoiul, iar acest bătrân i-a ieșit în cale: "Nu mirosea a alcool, mi-a stârnit o milă cumplită" Ce a aflat despre bătrân

Citeste si: Imagini șocante filmate de o fetiță de opt ani. Tatăl ei o abuza sexual pe sora ei mai mică cu doi ani

Citeste si: Cum a reușit Viviana să rezolve repatrierea lui Cornel Galeș, după ce a murit în accidentul de mașină din Spania! ”Nu se putea altfel”

Un preot din Botoșani a fost catererist! Ce făcea preotul în timpul slujbelor întrece orice imaginație: „Fostul preot refuza să le ofere Sfânta Împărtăşanie până nu aruncau în foc, de faţă cu el, cardurile de sănătate”

Mitropolia a luat atitudine și l-a caterisit pe preot după ce a aflat că îi sfătuia pe creștini să dea foc cardurilor pentru că citit invers înseamnă „drac”. În plus, întregul scandal a pornit în 2017 când preotul Ioan Ungurean din Schit-Orăşeni, judeţul Botoşani, a refuzat să îl pomoenească pe Mitropolitul Teofan în slujbele din biserică. 

Există şi unele mărturii ale sătenilor consemnate de Arhiepiscopia Iaşilor, în care aceştia povesteau că fostul preot refuza să le ofere Sfânta Împărtăşanie până nu aruncau în foc, de faţă cu el, cardurile de sănătate, conform Ziarul de Iași. 

Preotul caterisit din Botoșani se baricadase în biserică și nu mai voia să iasă afară să predea cheile și ținea slujbe chiar dacă nu era recunoscut de biserica ortodoxă.

„La Parohia Schit-Orăşeni a fost numit un alt paroh începând cu data de 1 februarie 2018, în persoana Părintelui Constantin Bolohan. Din păcate, Părintele Bolohan a fost împiedicat în a-şi exercita slujirea de preot şi de paroh, întrucât fostul preot Ungureanu, susţinut de un grup de persoane, ocupa în mod abuziv şi nelegal biserica parohială. Fiind caterisit, toate aşa-zisele «slujbe» săvârşite de Ioan Ungureanu în acest lăcaş de cult nu sunt recunoscute de Biserica Ortodoxă“, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mitropolia a fost nevoită să apeleze la ajutorul jandarmilor pentru a-l scoate cu forța din biserică pe fostul preot. La venirea forțelor de ordine, mai mulți enoriași au încercat să îi oprescă spunând că biserica este a lor pentru că au contribuit cu bani la renovarea lor. În plus, ei susțin sus și tare că nu ar vrea un alt preot în sat, în afară de preotul Ioan.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate