USR cere declanșarea stării de urgență în România! „Zeci de miniștri și sute de schimbări de legislație nu au făcut nimic”

USR cere declanșarea stării de urgență în educație, după rezultatele dezastruoase pe care le-a obținut România la testele PISA.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

PISA este o evaluare standardizată internaţional, proiectată împreună de către ţările participante. Aceste testări sunt destinate copiilor de 15 ani și acoperă trei domenii principale: citire/lectură, matematică și științe.

România a obținut rezultate dezastruoase la testele PISA 2018, acestea fiind cele mai slabe din utimii 9 ani. Se pare că procentul de analfabetism funcțional la noi în țară a atins 44%, conform Edupedu, o creștere de 5% față de anul 2015.

Citeste si: O profesoară din Brăila a venit beată la ore! Directorul școlii a dus-o direct la Poliție, iar oamenii legii au pus-o să sufle în etilotest: „Asta e super rușine!”

USR cere declanșarea stării de urgență în România în educație

„Uniunea Salvați România cere declanșarea stării de urgență în educație și invită toate partidele parlamentare la dezbateri urgente pentru a găsi cele mai bune soluții pentru viitoarele generații.

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Zeci de miniștri și sute de schimbări de legislație nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți situația învățământului românesc. Mai rău, am ajuns în situația în care, atunci când se publică rezultate oficiale la nivel european, să citim concluzii dureroase de tipul “elevii slabi au devenit și mai slabi”.

Cred că, dincolo de orice loialitate politică, trebuie să acceptăm că în educație e un dezastru care se amplifică de la an la an. Iar asta înseamnă că le greșim grav copiilor aflați acum pe băncile școlii. Mai mult, multora dintre ei le oferim un traseu pentru o viață fără șanse reale de a prospera și a-și realiza potențialul. Iar pentru asta nu ne vor ierta.

Nu putem continua să ne mințim că un număr mic de elevi cu performanțe spectaculoase dau măsura calității învățământului românesc. Nu putem să ne facem în continuare că nu vedem că în multe din școlile românești nu se face școală. Sau că avem profesori demoralizați și prost plătiți, iar ierarhiile sunt strâmbe și meritele recunoscute după criterii neclare.”, a transmis Dan Barna, președintele USR.

 

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate