Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022. Când vor primi elevii prima vacanță

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022. Vezi când vor avea elevii prima vacanță în noul an școlar, care începe pe 13 septembrie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022. Când vor primi elevii prima vacanță în noul an școlar, care este programat să înceapă la data de 13 septembrie 2021.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță

Elevii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, dar și cei de liceu vor începe noul an școlar la data de 13 septembrie 2021. 

Citeste si: Ce reguli sanitare trebuie să respecte elevii la școală, începând cu 13 septembrie 2021

Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță
Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță[Sursa foto: MediaFax Foto]

Prima vacanță a elevilor din învățământul preșcolar, dar și al celor din școala primară, adică elevii din clasele I-IV, va fi în perioada 25-31 octombrie 2021.

În timp ce elevii de gimnaziu, dar și cei de liceu se vor bucura de prima vacanță, o dată cu venirea sărbătorilor de iarnă și încheierea primului semestru, atunci când iau vacanță toți elevii.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021-2022 vor fi împărțite astfel:

Citeste si: Petrică Cercel a murit, după ce a fost infectat cu noul coronavirus- bzi.ro

  • 25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022– 2023, vacanța de vară.

Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea  va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Citeste si: Cum poți deveni pompier. Se dă startul înscrierilor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti

Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță
Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ce fel de măști pot purta elevii din clasele primare

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a declarat că elevii din clasele primare vor putea purta măști atât textile, cât și măști medicale. 

„Concluzia la care am ajuns împreună cu specialiștii și cu Ministerul Educației a fost că vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și măști medicale, dar vom recomanda ferm, vom obliga practic, portul măștilor de uz medical la clasele gimnaziale și liceale”,

a afirmat ministrul, Ioana Mihăilă.

De asemenea, a mai adăugat faptul că masca de protecție nu se va purta la ora de sport până la incidența de 2 la mie: „ipoteza de lucru pe care o avem acum pe masă este fără mască în sala de sport, dar cu recomandarea fermă ca activitățile sportive- acolo unde se poate- să fie efectuate afară, doar la nevoie în interior”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Citeste si: A apărut o nouă tulpină mutantă a virusului COVID-19! OMS susține că varianta "Mu" ar putea fi rezistentă la vaccin

Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță
Vacanțe an școlar 2021-2022. Când vor lua elevii prima vacanță[Sursa foto: MediaFax Foto]

Ce reprezintă formularul legat de vaccinarea anti-COVID-19 

Din 13 septembrie, părinții vor avea de completat un formular alcătuit din trei rubrici, unde vor răspunde afirmativ dacă doresc ca al lor copil să fie vaccinat anti-COVID-19, respectiv negativ, în cazul opus. Mai precis, părinții elevilor trebuie să-i dea acordul sau dezacordul ca minorul să fie imunizat împotriva infecției cu SARS-COV-2

În primă fază se va face o campanie de informare, prin care toți părinții vor fi puși la curent cu tot ce înseamnă imunizarea copiilor. Mai apoi, se va desemna o persoană care va face legătura între DSP și părinți, în cazul în care aceștia vor avea întrebări despre vaccinarea copiilor lor.

Formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevii au început școala. Structura anului școlar 2021-2022

A început școala. Ce reguli sanitare trebuie să respecte elevii

Ioana Mihăilă, noi declarații despre purtarea măștii de protecție la școală: "Vom permite pentru clasele primare măști textile"

Alexandra Stan și Emanuel au pus punct, la doar câteva luni de la nuntă?

BOMBA zilei despre PFIZER: S-au descoperit SUBSTANȚE!

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

DOLIU IMENS în lumea manelelor. A murit de COVID! Zi tristă pentru fanii manelistului

VIDEO | Momentul serii la nunta Simonei Halep! Gică Hagi, la dans cu mirii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies