Vaccinarea anti-COVID ar putea să nu mai fie gratuită! Ludovic Orban face anunțul: „E vorba de sănătatea fiecăruia”

Iată care sunt categoriile care în viitor ar putea să plătească dacă vor să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ludovic Orban
Ludovic Orban [Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie, anul trecut. De atunci, statul Român a suportat cheltuielile în ceea ce privește achiziția serurilor anti-COVID, iar milioane de oameni au beneficiat de pe urma aceasta fără să scoată un leu din buzunar, dar iată că acest lucru s-ar putea

sfârși. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp chiar de Ludovic Orban. 

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Ludovic Orban: „ se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, în urmă cu puțin timp, în cadrul unei conferințe de presă de la Pitești, că „într-un viitor oarecare” vaccinarea anti-COVID nu va mai fi gratuită, ci se va merge pe același principiu ca în cazul vaccinării contra gripei. Astfel, în viitor, doar persoanele din categoria vulnerabilă va mai beneficia de ser împotriva virusului SARS-CoV-2, iar ceilalți cetățeni vor trebui să achite vaccinul. 

„Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor.

Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Câte persoane s-au imunizat anti-COVID până pe 23 mai 

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 23 mai a.c.,

ora 17.00, este următoarea: 54.065 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. 37.623 cu Pfizer, 5.981 cu Moderna, 7.752 cu AstraZeneca și 2.709 cu Johnson&Johnson.

Citeste si: Peste 35 de români, infectați cu varianta indiană a virusului SARS-CoV-2. Valeriu Gheorghiță: „Erau persoane sigur nevaccinate”

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

De la începutul campaniei de vaccinare în România, din data de 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 4.136.319 de persoane.  În ultimele 24 de ore, au existat 43 de reacții adverse, atât de tip general, cât și de tip local. 154 reacții adverse sunt în curs de investigare, informează  Grupul de Comunicare al CNCAV.

Noi doze de vaccin anti-COVID produs de Pfizer sosesc în România 

Astăzi, 24 mai, România primește o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 698.490 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Citeste si: Ludovic Orban vorbește de relaxări de la 1 iunie, chiar dacă nu se va atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Dozele vor fi distribuite după cum urmează: 

Centrul Național de Stocare București:   231.660  doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov:   60.840 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj:   99.450 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța:   60.840  doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova:   70.200 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași:   81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara:   93.600 doze.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Flavia Groșan vorbește despre bronhoscopie, analiza pe care a făcut-o și Ion Dichiseanu și de unde s-a ales cu bacteria care l-a ucis: „Cu două întrebări aș arunca presa în aer”

Prima țara din lume care scapă de pandemia de COVID-19. Se ridică toate restricțiile de la 1 iunie

Valeriu Gheorghiță a mers să vaccineze oamenii din satul său natal. Cum a fost întâmpinat medicul

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Aceste mașini vor fi INTERZISE! Lovitură pentru milioane de români

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Bomba din filmele pentru adulți. Theo Rose a făcut marea dezvăluire

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies