Valentine's Day 2023. Cum se celebrează Ziua Îndrăgostiților în România, dar și în alte țări de pe glob

Valentine's Day 2023. Vezi cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în diferite locuri din lume.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Valentine's Day, 14 februarie 2023. Vezi cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în România, dar și în alte țări ale lumii.

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin este sărbătorită anual pe 14 februarie.

Valentine's Day- 14 februarie 2023

Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților are o semnificație culturală, religioasă și comercială. Pe 14 februarie se celebrează dragostea romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Îndrăgostiții din diferite colțuri ale lumii îți fac cadouri și petrec împreună Valentine’s Day. Cele mai multe cereri în căsătorie au loc pe data de 14 februarie.

Citește și: Valentine's Day 2023. Semnificația zilei de 14 februarie

Valentine's Day în România

Valentine's Day în România

[Sursa foto: Shutterstock]

Valentine's Day în România

Valentine’s Day se sărbătorește pe data de 14 februarie și în România, chiar dacă românii aveau deja o sărbătoare națională a iubirii, adică Dragobetele, care se celebrează pe 24 februarie.

Deși este o sărbătoare occidentală, sărbătoarea de Valentine’s Day ia tot mai multă amploare și în România. Cu ocazia zilei de Valentine’s Day, cuplurile își fac daruri și trăiesc clipe romantice împreună, se uită la filme siropoase sau călătoresc în locuri care au o istorie aparte într-ale iubirii.

Citeste si: Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Ziua Îndrăgostiților este un prilej deosebit și pentru bărbații din România pentru a-și cere iubitele în căsătorie. În anii precedenți se obișnuia ca perechile îndrăgostite să meargă la Poarta Sărutului din Târgu Jiu și să se căsătorească pentru o zi. Căsătoria pentru o zi era una simbolică, iar partenerii primeau un certificat care nu atesta o căsătorie oficială.

Valentine's Day în alte țări ale lumii

În Turcia, Valentine's Day este numai Sfantul Gregor, adică Ziua Inimilor Dragi/Dulci. În cultura persană este o zi dedicată iubirii și are loc pe 29B în calendarul solar jalali. Data corespunzătoare calendarului gregorian este 17 februarie.

În Brazilia, Ziua Îndrăgostiților sau ziua iubitului/iubitei este sărbătorită pe 12 iunie, când cuplurile își dau cadouri cum ar fi: ciocolată, felicitări și de obicei un buchet de flori.

Aceasta a fost aleasă ca ziua înainte de Sfântul Anton, cunoscut aici ca sfântul căsătoriei, când multe femei singure realizează ritualuri populare pentru a găsi un soț bun sau iubit.

În Columbia, Ziua Iubirii și a Prieteniei este sărbătorită în a treia zi de vineri și sâmbătă din septembrie, datorită scopurilor comerciale. În această țară, prietenul secret este o tradiție foarte populară, care presupune desemnarea pentru fiecare participant a unui destinatar căruia i se trimite un cadou secret.

În Mexic, Ziua Iubirii și Prieteniei este sărbătorită asemănător ca în Columbia, pe 30 iulie.

Citește și: 10 cadouri drăguțe de Valentine’s Day 2023. Sărbătoarea iubirii se apropie cu pași rapizi

Valentine's Day în România

Valentine's Day în România

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Legenda Sfântului Valentin

Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit și a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor.

În consecință, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbați să meargă la război și să lupte ca niște adevărați soldați.

Valentin, care era un preot creștin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsit de împărat.

Într-un final, Claudiu l-a găsit și l-a arestat. Lui Claudiu i-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerând că este un om tânăr și înțelept. L-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Când Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău”.

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.

Citește și: Zodiac Chinezesc 2023. Cei din zodia Iepure au parte de schimbări importante în viața lor

Valentine's Day în România

Valentine's Day în România

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de Ziua îndrăgostiților 2023

  • Nu caut astăzi declarații de dragoste, ele se citesc în tot ce faci când ești cu mine. Cu multă dragoste...
  • Te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc. Pur și simplu. Cu dragoste, de Sf Valentin!
  • Nu refuza dragostea când îți bate la ușă, beneficiază chiar și când e la ofertă. Be my Valentine!
  • Te iubesc îți spun într-o secundă, dar ca să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața!
  •  Pentru mine iubirea este singurul motiv pentru care mi-aș dori să trăiesc o mie de ani
  • Să iubești nu e nimic, să fii iubit e ceva, să iubești și să fii iubit e totul.
  • Tu ești trecutul, prezentul și viitorul verbului A iubi. Mulțumesc, dragostea mea!
  • Dacă îmi dai șansa de a-ți demonstra că suntem suflete pereche, îmi voi petrece fiecare zi din viață sărbătorind Ziua Îndrăgostiților cu tine.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

10 cadouri drăguțe de Valentine’s Day 2023. Sărbătoarea iubirii are loc pe 14 februarie

Zodiac Chinezesc 2023. Cei din zodia Iepure au parte de schimbări importante în viața lor

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au...

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies