Valeriu Gheorghiță, declarații despre noua mutație a tulpinii indiene, descoperită și-n România

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit despre noua variantă a tulpinii indiene!

Valeriu Gheorghiță
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Tulpina din India are două mutatii! Valeriu Gheorghiţă a făcut declarații cu privire la noua variantă a tulpinii indiene, care a fost descoperită și în România la un muncitor venit din India. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului a spus că nu e neapărat mai contagioasă și că nu reduce eficiența vaccinurilor.

Citeste si: Groparii din India lucrează zi și noapte. Situația este dramatică: "Trebuie să sap morminte..."

" Tulpina indiană este definită prin prezenţa a două mutaţii, două mutaţii care se asociază cu reducerea activităţii neutralizante a anticorpilor obţinuţi după vaccinare, însă nu este un impact semnificativ care să reducă eficienţa vaccinurilor, aşa încât mesajul rămâne unul foarte clar, de a ne prezenta şi a ne vaccina într-un număr cât mai mare, tocmai pentru a reduce circulaţia virusului în populaţie şi pentru a reduce riscul să cumuleze noi mutaţii.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: O variantă a tulpinii din India, depistată și în România la o persoană de 26 de ani, din Sfântu Gheorghe! Alte cinci persoane întoarse recent din India au coronavirus

Nu este neapărat mai contagioasă, aceste mutaţii care sunt identificate pe această tulpină se pare că reduc activitatea neutralizantă a anticorpilor, însă, de pildă, comparativ cu tulpina sud-africană, nu este mai rezistentă faţă de vaccinurile actuale astfel încât nu se aşteaptă să vorbim de o eficienţă substanţial redusă a vaccinurilor. Vaccinurile cu siguranţă îşi menţin eficienţa faţă de forme severe, faţă de complicaţii ale bolii, faţă de riscul de spitalizare, tocmai de aceea nu avem la acest moment motive să ne îngrijorăm, rămân aceleaşi măsuri valabile.

Este important să respectăm măsurile de prevenţie indiferent de tipul de tulpină de care vom vorbi", a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coronavirus
Coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Tulpina din India a ajuns în România

Tulpina indiană a ajuns și pe teritoriul României! Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că o persoană de 26 de ani, din Sfântu Gheorghe, care s-a întors recent în România, a fost confirmată pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, mai exact cu varianta B.1.617.2,

o tulpină din India. Mai mult, alte cinci persoane care s-au întors din India au ieșit pozitiv la testul PCR, dar nu există dovezi că s-au infectat cu această tulpină, iar autoritățile au anunțat că investighează acest focar care este în Brașov.

Citește mai multe AICI.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț Covid-19, 29 aprilie! Peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Cântăreața de muzică populară care este și asistentă pe secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca: „Muzica reprezintă terapie a sufletului”

Care este starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel, după ce a ajuns din nou la spital: "Nu vă faceți griji..."

Zodiile vor primi recompense pentru munca depusă până acum. Racii vor primi recompense din punct de vedere financiar

E OBLIGATORIU în toată România! Regula din CODUL RUTIER pe care nu o știe nimeni

„Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile

Meseria viitorului, predată în România. Cât costă cursurile și unde se țin

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies